По нареждане на главния прокурор Сотир Цацаров полиция и данъчни

...
По нареждане на главния прокурор Сотир Цацаров полиция и данъчни
Коментари Харесай

Главният прокурор подхваща къщи за гости на известни благоевградчани

По разпореждане на основния прокурор Сотир Цацаров полиция и данъчни правят инспекция на 4 къщи за посетители в община Рила, издигнати с пари по европроекти, написа struma.bg.
Една от къщите за посетители, обект на инспекция, е на преподавателя по архитектура, гл. помощник доктор арх. Ангел Мазников от София. Тя е записана на компания „ Рила инвест” ЗГМ. Къщата се намира на центъра на Рила, зад общината. Другият обект на инспекция е къщата за посетители „ Дяволски води” в с. Пастра на Зорка и Атанас Андонови от Рила.
Те са взели от Държавна фирма „ Земеделие” 191 601, 81лв. Собственикът на борса „ Виктория” в Благоевград Николай Николов също е построил къща за посетители в сгушеното в планината до Рилски манастир с. Пастра. Той е получил финансиране от Държавна фирма „ Земеделие” в размер на 262 398,00 лева Популярният благоевградчанин Любомир Палаханов, който е ръководител на Комисията за отбрана на потребителите в Благоевград, е построил с европари къща за посетители „ Айя” в с Смочево. Както „ Струма” писа, по разпореждане на основния прокурор Сотир Цацаров се правят инспекции в цялата страна на къщи за посетители, които са издигнати със средства по план на Държавна фирма „ Земеделие”.
В Сапарева баня инспекцията започва преди към месец, само че към момента няма оповестени резултати. В момента се ревизира документите на 19 къщи за посетители. Проверка в регистъра на бенефициентите, получили заплащане по стратегия за къщи за посетители по Мярка 4.1, демонстрира какъв брой пари са взели от фонда притежатели на къщи за посетители в Сапарева баня. Синът на някогашната директорка на дирекция „ Финанси” към Общинска администрация Калинка Андреева – Светослав, е построил комплекс „ Андреевите къщи” с 244 783 лева от Държавна фирма „ Земеделие”.
Дъщерята на предприемача от Сапарева баня Лазар Маргин – Диана, е взела от Държавна фирма „ Земеделие” 391166,00 лева.за създаване на хотел „ Дерибел” в Сапарева баня. Диляна Маркова от София е получила 281 919,00 лева за преустрояване на жилищна постройка в къща за посетители, създаване на барбекю и ограда. Част от тези средства са употребявани за платформа за образуване на мероприятия, свързани с локалния фолклор и балнеология.
Хотел „ Виа Лагус” пък е издигнат с 390 189,23 лева отпуснати от Държавна фирма „ Земеделие” на притежателя на кърджалийската компания “Видински-79”. Георги Русев от Сапарева баня, който сега живее и работи в Англия, е получил за пристройка към жилищна постройка и превръщането й в къща за посетители 208 011,82 лева Кирил Кръпачински от Сапарева баня, който е притежател на компания от 2011 година, е кандидатствал с план за къща за посетители пред Държавна фирма “Земеделие” и му е отпусната сумата от 101 978,00 лева
Съпругата на Николай Говедарски – Невена, съучастник в “Рила турс”, е построила две къщи за посетители на стойност 131 837,78 лева “Рила турс 2010”, на която притежатели са Николай Говедарски и Николай Мертекчийски, е построила хотел на Паничище за 363 875,16 лева от Държавна фирма “Земеделие”. От парите, отпускани от фонда, се е възползвала и дъщерята на дупнишкия нотариус Стефан Сотиров, собственичка на компания “Виктория Георгиева-Юлия”, която е получила финансова помощ в размер на 387 352,61 лева Галина Креканова от Сапарева баня е взела от Държавна фирма “Земеделие” 289 120 лева за къща за посетители в курортното градче. Даниела Манчева от Бобошево е получила като бенефициент по стратегия на Държавна фирма “Земеделие” 185 970,54 лева, с които е построила къща за посетители в Бобошево. Николай Арсенов от гр. Кочериново е взел 170 948 лева за къща за посетители в Кочериново.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР