По мнение на чуждестранни експерти площад "Славейков" просто е създаден

...
По мнение на чуждестранни експерти площад "Славейков" просто е създаден
Коментари Харесай

Тодор Чобанов: Площад Славейков е създаден за културен живот

По мнение на задгранични специалисти площад "Славейков " просто е основан за културен живот, тъй като предлага отлични благоприятни условия за концертиране, за дребни пърформанси и разнообразни формати. Това сподели Тодор Чобанов, заместник-кмет по културата на Столичната община.

Той регистрира, че София има от ден на ден нови местоположения за просвета.

По думите му в парка "Заимов " също ще има повече културно наличие, както и на площада пред църквата "Св. Седмочисленици ". Тези градски пространства са едно доста положително място за просвета, изясни Чобанов.

"Следваме добре одобрени практики в други европейски столици, добави той. Навсякъде в Европа летните месеци са време, в което на площадите има културно наличие, което хората могат да посещават свободно ".

"Туристите също са доста значими, сподели още Чобанов. Те са доста в София и една голяма част от тях, по разнообразни проучвания над половината, идват с съществена цел на визитата - просвета ".

По думите на Чобанов София към този момент се утвърдила като привлекателен център за културния живот в района. "Много по-удобно за един огромен уредник на концерти е да пристигна в София и да предложения публиката от Белград, Букурещ и Солун. Ние сме в средата на Балканите и би трябвало да се възползваме от това стратегическо местонахождение ", сподели Чобанов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР