По-малкото чужди туристи, желаещи да почиват на нашето Черноморие тази

...
По-малкото чужди туристи, желаещи да почиват на нашето Черноморие тази
Коментари Харесай

Слаби записвания удължиха промоциите за морето

По-малкото непознати туристи, искащи да почиват на нашето Черноморие тази година, доведоха до удължение на периода за ранни записвания. Родни туроператори оферират промоции на българските туристи с цени като през февруари до края на март, демонстрира инспекция на „ Монитор “.

Офертите за отмора на брега на морето са по-ниски с 10 на 100 при резервации до 31 март, в сравнение с в последния миг преди сезона. До 15% е отстъпката, в случай че запазим в този момент, а не на рецепцията на хотела, разясниха от сектора. Но това ще натовари бюджета ви в този момент, тъй като наложително би трябвало да платите на 100% почивката по резервация до 15 календарни дни от датата на потвърждаването ѝ.

Цените за лeтния сезон по родното Черноморие ще набъбнат със 7 - 11%, няма по какъв начин да имаме спад, сподели шефът на Института за оценки и разбори в туризма Румен Драганов пред bTV. Според него това е по този начин, тъй като имаме ред нараствания – на бензина, горивата, енергоносителите, както и нарастване на заплатите на личния състав.

Най-много туристи към този момент са се записали за нашето Черноморие от Германия и Русия. Драганов изясни, че това е предварителна статистика за сезона, тъй като в някои страни туристите са по-организирани по отношение на почивката си, само че ще има изменение, счита той.

Младежите от Aнглия, които пълнят улиците на курорта през лятото, тази година ще са доста по-малко. Хотелиерите си изясняват внезапния спад на предварителните резервации с Брекзит. По данни на туроператори към 10% по-малко са декларираните чартърни полети към морето за лятото.

Най-голям е спадът на немските туристи - към 25%, а също и от Русия, където спадът е към 20%. Голям проблем е и намирането на личен състав. Концесионери на плажове даже финансират образованието на спасители против изискването няколко сезона по-късно те да останат на работа при тях.

Малък % от нашите почиващи ще изберат културния туризъм тъй като той се популяризира доста неприятно, разяснява шефът на Института за оценки и разбори в туризма. Най-много - над 70%, ще почиват при родственици, а 38 на 100 към този момент са създали своята резервация още от предходната година. Увеличили са се и недоволствата освен у нас, само че и от непознатите хотели, разяснява Игнат Арсенов, шеф на Европейския потребителски център. Ако за предходната година са били 6%, в този момент са 10%. Той посъветва и да внимаваме с платформите, с които вършим контракта и плащаме за отмора. Трябва да се изследва хотелът – има мнения на към този момент били там, рейтинг на курорта, можем да забележим хотела на страницата, добави Арсенов. Той е безапелационен, че не е належащо да вършим кавги, в случай че нещо не е наред, а да съберем снимкови доказателства, както и да подадем тъжби на рецепцията и към Европейския потребителски център.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР