По-малко след като бе преизбран за лидер на ДПС, Мустафа

...
По-малко след като бе преизбран за лидер на ДПС, Мустафа
Коментари Харесай

Лидерът на ДПС направи ключови промени в ръководството

По-малко откакто бе избран отново за водач на Движение за права и свободи, Мустафа Карадайъ пренареди и заместниците си. Новите зам. шефове на придвижването са Йордан Цонев, Халил Летифов и Станислав Атанасов. На досегашните си позиции остават Ахмед Ахмедов и кметът на Кърджали Хасан Азис, излиза наяве от известие на партийния пресцентър.

Досега ДПС-лидерът имаше четирима заместници. Те към този момент стават петима. Янко Янков и някогашният евродепутат Филиз Хюсменова обаче не са измежду тях. Централният партиен съвет избра и ново оперативно бюро - тясното партийно управление. В него влизат Джевдет Чакъров, Джейхан Ибрямов, Емел Етем, Илхан Кючюк, Имрен Мехмедова, Камен Костадинов, Нигяр Джафер,  Рамадан Аталай,  Севинч Солокова, Сезгин Мехмед, Филиз Хюсменова, Хамид Хамид, Юнал Лютфи и Янко Янков.

Централният съвет одобри и политическа декларация. " Всеки български жител би трябвало доста отговорно да взе участие и да направи своя избор в изборите на Народно заседание – избор за сегашното и бъдещето. От изборите зависи до каква степен и какъв брой бързо ще се оправим с рецесията. Ние от Движение за права и свободи имаме и предлагаме стратегия за ускорено догонващо икономическо развиване на страната, ние предлагаме стратегия, която да обезпечи здравословни условия на живот на всеки български жител, предлагаме съответни решения по Зеления пакт на Европейския съюз ", показват от придвижването.

 В документа се засягат и президентските избори. " Всички български жители доста отговорно би трябвало да вземат участие и в изборите за президент на републиката. Трябва да изберем същински обединител на нацията, а не партиен представител, конкурент и съпротива, просто разединител. Президентът на България, който се избира директно от народа, разполага с мощното оръжие да бъде президент на всички български жители и да задава посоката. За това обаче са нужни не просто брой гласове, колкото и да са доста, а опит, мъдрост и държавническо мислене. Такъв президент би трябвало да избере България за идващите 5 години ".

Изборите през тази година ще бъдат изпит за всички партии и техните членове и симпатизанти. Докато ръководещите са част от рецесиите, а не решенията, България ще изостава в развиването си от другите европейски страни и все по-трудно ще намира почтено място в района и в Европа. Изборите би трябвало да бъдат извоювани с стратегия, със знаещи и можещи фрагменти, с визия и проект за развиване ", показват още от Движение за права и свободи.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР