По-малко от седмица след раждането му, всички говорят за новото

По-малко от седмица след раждането му, всички говорят за новото ...

Арчи - най-известното бебе в света.


По-малко от седмица след раждането му, всички говорят за новото кралско бебе. Синът на принц Хари и съпругата му Меган проплака на 6 май и бе показан след два дни. Броени часове след първата му поява стана ясно и името му - Арчи Харисън Маунтбатън-Уиндзор. 
 "Направо е велико. Да си родител е великолепно. Само два дена и половина са минали откакто се роди бебето, а направо сме полудели от щастие", обяви херцогът на Съсекс за това какво изпитва като баща.  От своя страна херцогинята сподели, че се чувства магически след появата на момченцето: "Направо е страхотно. Имам най-готините момчета на света и затова съм много и наистина щастлива", разкри тя.  От Бъкингамския дворец уточниха, че таткото е присъствал на раждането, което най-вероятно е станало в частна болница.  На въпрос как се справя с грижите за бебето, тя посочва, че детето е изключително спокойно и има най-сладкия темперамент. "Това е мечта", добави Меган.  Какво се крие зад името на бебето? Изборът на Меган и Хари е доста нетрадиционен. За някои първото име е съкращение от Арчибалд. Но не само то звучи странно. Презимето е от две думи, защото момченцето няма да носи благородническа титла Той е на седмо място сред наследниците на трона на Елизабет Втора. Освен това  Маунтбатън-Уиндзор се е използвало от потомците на кралицата.  Арчи е син на херцога на Съсекс и като такъв може да се сдобие с титлата граф на Дъмбартън или лорд Арчи Маунтбатън-Уиндзор, пишат от Би Би Си. Той е и внук на монарх по мъжка линия. Ако родителите му решат, Арчи може да стане принц, но това е възможно, ако принц Чарлз стане крал.  Защо точно Арчи? В интернет се появиха различни майтапи по повод името на бебето, което е популярно в САЩ, но не и във Великобритания. Много хора се пошегуваха, че любимият клотарак на Меган се казвал именно Арчи. Животното било на улицата и майка й решила да го приюти в дома си. И двете се привързали адски много към него. Според други версии, детето е кръстено на известен анимационен герой. 
Кой ще бъде кръстник на детето? Още преди да се роди синът на Меган и Хари, се говореше, че херцогинята иска Джордж Клуни и съпругата му да бъдат негови кръстници. Но тя никога не е потвърждавала намеренията си публично. Потърсен по повод рождения му ден, актьорът опроверга слуховете.  "Идеята не е добра. Не трябва да бъда кръстник. Аз съм баща на близнаци и едва се справям с това", коментира той и се закле, че няма да става кръстник.  "Джордж е чудесен във всяко отношение. Той е добър човек и от него ще стане един много добър кръстник!", коментира Бен Бреслин, братовчед на звездата.  Още за кралското бебе четете в Tialoto.bg Автор: Иванка Гъркова

Източник: dnes.bg