По-малко от половин процент раздели двамата кандидати за кмет на

...
По-малко от половин процент раздели двамата кандидати за кмет на
Коментари Харесай

Готово ли е сунгурларското село Манолич да каже „НЕ“ на беззаконието в неделя?

По-малко от половин % раздели двамата претенденти за кмет на сунгурларското село Манолич при локалния избор на 29 октомври. Независимият претендент Айше Гюджен получи 337 гласа и 49.71% , до момента в който този на Движение за права и свободи Белгин Кадиш  остана втори с 332 гласа и 48.97%.

Двамата кандидати ще отидат на балотаж на 5 ноември, когато бъдещият кмет ще бъде определен дефинитивно, а с това ще бъде решена и ориста на селото .

Местните хора гледат с вяра към втория тур на изборите, защото огромна част от тях се надяват на положителна смяна и едно ново начало в лицето на самостоятелния претендент Айше Гюджен, чиято безупречна известност, построена като общински консултант в Сунгурларе през последните четири години, ѝ печели огромно доверие .

Тя е родом от Манолич и е осведомена от първо лице с всички настоящи проблеми на локалното население. Нейната съществена мотивация в кметската конкуренция е да се бори за тяхното решение , защото те са трупани прекомерно дълго време и при ръководството на Белгин Кадиш.

Основните ѝ цели за бъдещето на селото са свързани с това да се прави най-малко един път седмично сметоизвозване , да се подобрят здравните грижи за локалните, да се асфалтират улиците и да се ремонтират детските площадки. Тя също по този начин се ангажира един път седмично да закупува медикаментите с рецепта на хората в мъчно обществено състояние .

„ Знам, че един кмет на обитаемо място се търси когато и да е и за всевъзможни проблеми. Аз съм уверена, че ще се оправя и съм подготвена да поема тази отговорност! “

Нейната стратегия се радва на необятно утвърждение измежду жителите на селото, които желаят смяна от ръководството на Движение за права и свободи , което с изключение на, че дефинират като неефективно, бе белязано от кавги през последните години.

чието име е обвързвано най-много с това, че покровителства бракониери и е „ клиент “ на прокуратурата . Освен това локалното население го дефинира като човек, който ръководи без да се вслушва в мнението на хората, воден най-вече от персонални и партийни /ДПС/ ползи.

Те също по този начин не са не запомнили по какъв начин и неговия братовчед Джевдет Ресми, които са правили бракониерска активност в язовир Камчия. Впоследствие актуалният кмет се е държал извънредно жестоко със чиновниците на ИАРА , като ги е удрял, заплашвал и обиждал . За случаите има кореспонденция в Окръжна прокуратура против сина му и кореспонденция в Районна прокуратура против самия Кадиш.

Въпреки опетненото име на сегашния кмет от, а му гласоподаваха доверие за нов мандат, без да се интересуват от недоволството на хората . Това демонстрира, че от партията на Мустафа Карадайъ , с който Кадиш показва непосредственост, не се интересуват от това каква работа правят техните фрагменти и дали въобще са потребни за обществото. 

Поради тези аргументи мнозина от жителите на Манолич желаят тази порочна процедура да бъде прекратена и виждат заслужен предстоящ кмет в лицето на Айше Гюджен с бюлетина 71 . Според доста от тях противозаконните дейности на Белгин Кадиш най-вероятно ще се повторят, в случай че той още веднъж получи в ръцете си кметската власт за идващите четири години. Поради тази причина те приканват за интензивност на балотажа, като се обръщат най-много към тези, които не са упражнили правото си на избор на първия тур, защото не се показали храброст да се опълчат против Движение за права и свободи.

 Айше Гюджен
Айше Гюджен

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР