По-малко от месец преди изборите за президент на Русия хората

...
По-малко от месец преди изборите за президент на Русия хората
Коментари Харесай

Социалните мрежи във вота за руски президент: Избирателите – Да! Кандидатите: Нет!

По-малко от месец преди изборите за президент на Русия хората от страната разискват претендентите в обществените мрежи, само че самите кандидати не употребяват изключително интензивно тази онлайн услуга. Това оповестява "Ведомости " въз основа на разбор, сбъднат от организацията за цифров PR "Интериум ".

Експертите на компанията са проучили всички известия в обществените мрежи, където се загатват опозиционните кандидат-президенти. Четиридесет и три на 100 от тях засягат претендента на главната комунистическа партия Павел Грудинин, 32 на 100 - телевизионната водеща Ксения Собчак, 15 на 100 - водача на либералдемократите Владимир Жириновски.

За Собчак и за Григорий Явлински, създателя на опозиционната партия "Яблоко ", най-често пишат консуматори на Фейсбук, а петимата останали противници на днешния президент Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград,... към профила са най-популярни в обществената мрежа ВКонтакте. Дискусиите за претендентите в месинджъра Теlegram са под 1 %.

Според анализаторите множеството отрицателни постове за претендента на комунистите се поместват в огромни конгреси или групи на разнообразни медии из обществените мрежи, освен това го подлагат на критика най-много едни и същи създатели. Но до момента в който негативите към Грудинин се основават от медии, опозиционерката Собчак сама дава мотиви за кавги, обсъждани след това в мрежите. А Жириновски и Явлински се възприемат от потребителите като "символи на застоя в политическата система " на Русия.

Колкото до бизнес омбудсмана Борис Титов, водача на различна компартия Максим Сурайкин и Сергей Бабурин, шефа на националистическата партия Руски обществен съюз, тези претенденти се възприемат в интернет основно като декор. Потребителите считат, че присъединяване им в идните избори цели да лишават гласове от по-значими кандидати.
Доколко е ефикасна активността на претендентите в обществените мрежи, ще стане ясно от изборната интензивност. Ако тя стигне 80 на 100, значи потребителите на мрежите са взели участие във вота, счита политологът Михаил Виноградов.

Засега обаче кандидатите употребяват основно обичайните медии и работят в обществените мрежи по-слабо от предстоящото, установи той: "Може би тъй като си споделя думата и възрастта на претендентите, множеството от които съществуват някъде към пенсията и не могат без фалш да вършат обръщения към посетителите на обществените мрежи ".

Русия е надалеч от западното равнище на навлизане на обществените мрежи в политиката ", обобщи наблюдаващият Глеб Кузнецов и прибавя: Няма някакви ярки хрумвания, а активността на претендентите в обществените мрежи не сграбчва хората.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР