По-малко от две седмици остават до началото на учебната година

...
По-малко от две седмици остават до началото на учебната година
Коментари Харесай

Колко струва подготовката на първолак във Варна?

По-малко от две седмици остават до началото на образователната година във Варна. Най-трескаво и с най-голямо неспокойствие по традиция тече подготовката на първолаците. Родителските срещи са в ход, с което стартира и изпълняването на описите с нужните принадлежности за образователния развой на най-малките. Дори и без непотребни неща или по-висок клас материали подготовката на един първокласник стига няколко стотин лв., сподели инспекция на Moreto.net. В тази сума влизат освен пособията, а и униформа и раница.

Търговската мрежа предлага голямо многообразие от артикули по цена и качество. Едно от най-големите пера е раницата. Може да се откри и за сума сред 30 и 40 лв., само че тя сигурно няма да предлага огромен брой отделения, както и грижа за гръбначния дирек. По-качествените модели в общия случай са по издръжливи, подсилени, с планувано място за всичко и най-важното с ергономична форма на гърба. Някои включват несесер, чадър и други спомагателни екстри. Цените могат да стигнат и няколко стотин лв..

Широк е ценовият диапазон и при несесерите. Започват от няколко лв. и надминават 30 – 40. Последните нормално са заредени и с някои съществени принадлежности и материали.

Необходимите ножички, блокчета, лепила и други сходни костват по към 1.50 – 2 лв.. Почти двойна е цената на моливчетата и флумастрите.

Двайсетина лв. могат да отидат за комплект тетрадки и подвързии. Цената тук може също доста да варира според от качеството и картинките на кориците.

Не дребна част от бюджета отива за униформа. Един комплект може да коства към 70 лв., като в това не влиза панталон или пола. Отделно би трябвало да се планува сума за състезателен комплект, чиято стойност още веднъж може доста да варира. От петдесетина лв. за спортен екип и съвсем толкоз за маратонки до пъти повече.

Предлагат се и подготвени комплекти за първолаци, чиято цена е друга според от броя и класа на продуктите, които включват. Може да стартира от 30 – 40 лв. и да надмине 70 лв..
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР