По-малко от четири години остават до затварянето на АЕЦ „Диабло

...
По-малко от четири години остават до затварянето на АЕЦ „Диабло
Коментари Харесай

Заместването на АЕЦ с газови централи ще допринесе за глобалното затопляне

По-малко от четири години остават до затварянето на АЕЦ „ Диабло Кениън “ - последните два атомни реактора в Калифорния. Експертите от Съюза на загрижените учени (UCS) обаче са на мнение, че регулаторите не са задоволително готови за това какво ще последва. Рискът е увеличение на нездравословните излъчвания с 15,5 милиона метрични тона до 2030 година, в случай че Комисията за комунални услуги не направи проект за заместването на производството от АЕЦ „ Диабло Кениън “ с чисти енергийни източници.

Според разбор на UCS съществуващите централи на природен газ ще съумеят да покрият разликата в енергопроизводството, само че този развой ще докара до изпускане на излъчвания, еквивалентни на работата на 306 000 автомобила за същия интервал от време.

Заместването на електричеството от атомната централа с газови централи е проблематично, тъй като изгарянето на природен газ способства за световното стопляне и замърсяването, като създава и азотни оксиди, които предизвикват смог и респираторни болести.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР