По-малко от 16 часа, след като Корнелия Нинова обяви, че

...
По-малко от 16 часа, след като Корнелия Нинова обяви, че
Коментари Харесай

Корни размрази преговорите с Киро

По-малко от 16 часа, откакто Корнелия Нинова разгласи, че замразява преговодире с Политическа партия за предстоящ кабинет, лидерката на социалистите омекна и извади Кирил Петков от фризера.

Минути преди 9 часа парламентарната група на Българска социалистическа партия и вицепремиерката в оставка започнаха диалози в Народното събрание с Петков, който щял да им изяснява за какво е решил да изгони 70 чиновници на Руското посолство, главно механически личен състав, готвачи, чистачи и под 20 действително предпазени с дипломатически имунитет лица.

Това решение беше последвано от изказване на Нинова, че левицата  стопира договарянията за сформиране на ново държавно управление.

Лидерът на Българска социалистическа партия съобщи през вчерашния ден, че социалистите няма да вземат участие в договаряния, в случай че Петков още веднъж бъде препоръчан за министър председател.

На засекретено снощно съвещание на Народното събрание Петков обясняваше дейностите си с отчети на ДАНС и МвНР, само че в отсъствието на външната министърка в оставка Теодора Ганчовска.

Според лидерката на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова Петков се криел зад някакви отчети, в които нямало действителни данни, че всичките 70 лица, оповестени за личност нон грата, са правили шпионаж.

Още по-странно е за какво тези от тях – над 50, които са без дипломатически имунитет, не са задържани и с повдигнати обвинявания по българския Наказателно-процесуален кодекс, член 212, алинея А, за шпионаж в интерес на непозната страна.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР