По-малко от 12 хиляди души са участвали в 32-рия пореден

...
По-малко от 12 хиляди души са участвали в 32-рия пореден
Коментари Харесай

Жълтите жилетки се посъбудиха, последваха арести

По-малко от 12 хиляди души са взели участие в 32-рия следващ митинг на " жълтите жилетки " във Франция. Едва 1100 души излязоха на улиците в Париж, заяви телевизионният канал BFMTV, базирайки се на Министерството на вътрешните работи на Франция, съобщи БГНЕС.
Миналата събота броят на стачкуващите е бил надалеч по-малък - към 7000 души в страната, и към 950 в Париж.
Вестник " Прованс " отбелязва, че по време на митингите в Марсилия полицията е задържала 15 души. Някои от тях са били облечени в черни облекла. Изданието споделя, че съгласно локалната полиция, протестиращите " са възнамерявали нещо неприятно ". В същото време каналът BFMTV акцентира, че от 500 до 600 " жълти жилетки " са взели участие в акцията в този град.
По време на митинга на " жълтите жилетки " в община Сен-Аволд в департамента Мозел в Източна Франция, автомобил е блъснал човек. Мъжът е ранен, само че му е била оказана незабавна помощ на място, а по-късно е откаран в болница, само че е освободен няколко часа по-късно след обзор. Шофьорът на колата е арестуван от полицията.
Мащабни митинги на " жълтите жилетки " започнаха във Франция на 17 ноември 2018 година с настояването да не се покачва данъкът върху цените на горивата и бензина. Недоволни от обществената политика на френските управляващи, участниците в придвижването не престават да излизат по улиците в цялата страна, макар подхванатите от френското държавно управление ограничения за усмиряване на обстановката. Често митингите са съпроводени от протести и конфликти сред стачкуващи и полицията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР