По магазините се продават много опушени продукти и сигурно се

...
По магазините се продават много опушени продукти и сигурно се
Коментари Харесай

Как да опушим свинска плешка

По магазините се продават доста опушени артикули и несъмнено се питате за какво ще ви учим по какъв начин да си опушите свинска плешка в домашни условия. Отговорът е доста елементарен - от домашното по-хубаво няма.

Всички опушени артикули, които се продават в магазините - било то пушено пилешко, пушена риба, пушени меса, сланини и други са цялостни с оцветители и консерванти с неразбираем генезис.

За да си опушите месо в домашни условия, би трябвало да имате специфични пушилни, където да го извършите. Никак не е комплицирани да се направи и малко по-надолу ще разберете по какъв начин.

Една от най-често употребяваните предписания за опушено месо е тази, в която месото е било авансово накиснато в саламура. Ето и по какъв начин да си я извършите:

- Ще ви би трябвало свинска плешка, количеството на която е по ваш избор;

- Ще ви е нужна вода;

- Ще ви би трябвало специфичен апарат за опушване на месо;

- Ще ви трябват и 3-4 дървени стърготини.

Как се подготвя опушена свинска плешка

 Опушване на свинско

Свинската плешка се нарязва на части, които да са с идентична величина. Режат се по дължината на мускулните нишки, а не напречно. Всяко едно парче месо би трябвало да има продълговата форма с дължина сред 20 и 30 см. Трябва обаче да се внимава с дължината на месото, с цел да не може месото да опира на дъното на пушилнята, когато го сложите да се опушва.

Ако желаете да осолите месото, си направете солена саламура или просто го овкусете със сол. Саламурата се прави елементарно - трябват ви просто вода и сол. Можете да разберете, че вашият разтвор е подготвен, когато в него сложите сурово яйце с черупката и то се връща на повърхността.

Когато саламурата е подготвена, месото се накисва за 24 часа в хладилника. След това се изкисва за 1 час в една чаша чиста вода. След това се вади от водата, оставя се да изсъхне изцяло и е готово за опушване.

Ако ще солите плешката единствено със сол, то си пригответе 1 пакет сол и подобаващ съд, в който частите свинска плешка се подреждат компактно и по-късно върху тях се поставя сол. Така се действа, до момента в който месото и солта свършат.

В този метод на осоляване, месото също би трябвало да престои 24 часа в хладилника. След това се измива под течаща студена вода и го накисвате в чиста вода за половин час. После се оставя да изсъхне и е готово за опушване.

Трябва да се знае, че и при двата метода на осоляване на месото, то трансформира цвета си, само че това не е проблем.

Как става самото опушване на свинската плешка

Трябва да прочетете упътването на вашият апарат за опушване и след към 4 часа ще имате готово опушено месо. Температурата в уреда при процеса на опушване би трябвало да е сред 100 и 120 °C от самото начало. След като апетитното свинско е готово към този момент, можете да го потопите за към тридесет секунди във вряла вода.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР