По-лека мярка, без да конкретизира каква, поиска днес от съда

...
По-лека мярка, без да конкретизира каква, поиска днес от съда
Коментари Харесай

Лазар Влайков иска по-лека мярка, прокуратурата настоява да ...

По-лека мярка, без да конкретизира каква, изиска през днешния ден от съда арестуваният за побой и закани с ликвидиране някогашен ръководител на ОбС-Септември Лазар Влайков. Той се държа извънредно сдържано при гледане на мярката му за неотклонение в Районния съд, като не се възползва от правото си на последна дума. От прокуратурата обаче потвърдиха настояването си 49-годишният мъж да остане в ареста с непрекъснато задържане под стража, импортирано в съда във връзка предпоследната демонстрация на Влайков - побой над мъж от Карабунар в средата на септември.

И двете страни в процеса показаха спомагателни доказателства. Като представител на държавното обвиняване прокурор Мая Александрова добави докладна бележка, писмо за формиране на досъдебно произвеждане, копие от разпит на очевидец и други, свързани със идващото действие на Влайков - закани за ликвидиране по отношение на различен човек от родното му село Виноградец.

Адвокатът на обвинения - Лъчезар Кръстев, пък съобщи в залата, че настояването за задържане под стража е безпричинно. Той надлежно приложи тъжба от клиента си против потърпевшия от Карабунар Георги Шуманов и неговата брачна половинка Валентина, от които, по думите му, Влайков бил пребит и получил съществени пострадвания. Защитникът означи още, че има данни за още един участник в мелето - Йордан Халачев, който обаче не е задържан и против него няма обвиняване.

Крайното решение на Районния съд бе Лазар Влайков да остане арестуван под стража. Решението не е дефинитивно и предстои на обжалване.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР