По кредитен рейтинг изпреварваме всички други Балкански държави. След кризата

...
По кредитен рейтинг изпреварваме всички други Балкански държави. След кризата
Коментари Харесай

Горанов: По кредитен рейтинг изпреварваме всички други Балкански държави

По кредитен рейтинг изпреварваме всички други Балкански страни. След рецесията в КТБ успяхме освен да възставновим кредитния рейтинг, а и да увеличим вероятностите. Нашите сътрудници ни имат доверие. Това е добра насочна точка за диспути за бюджета. По-големият кредитен рейтинг е причина за развиване през идната година.

Международната рейтингова организация S&P Global Ratings увеличи дълготрайния и краткосрочния кредитен рейтинг на България в задгранична и локална валута до `BBB/A-2` от `BBB-/A-3.

Премиерът Бойко Борисов също разяснява новината.

" Стандарт енд Пуърс е най-голямата интернационална рейтингова организация. Този рейтинг дава отговор на доста офанзиви към на нас ", сподели той.

" Преди година никой не вярваше, че ще създадем всичко допустимо да влезем в чакалнята на Еврозоната. Това значи постоянни финанси. Това значи постоянна банкова система, надзор върху банковата ни система. Показваме постоянен прогрес. Това е посланието към нашите другари център-дясно. Благодаря на Иван Костов, направи прелестно изявление, той даде точни оценки по доста тематики ", сподели Борисов.

" Искаме да увеличим качеството на живота. Колкото стурва, ще го създадем. Убеден съм, че Европа ще тръгне доста внезапно против замърсителите на въздуха. Трябва да проведем спор, желаеме ли да живеем в смог. Иска необятен спор - доктори, психолози ", сподели още той. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР