По кардиологът проф. Иво Петров, медицински директор на Аджибадем Сити

...
По кардиологът проф. Иво Петров, медицински директор на Аджибадем Сити
Коментари Харесай

Умолявам обществото: помогнете на лекарите, ваксините действат!

По кардиологът проф. Иво Петров, медицински шеф на " Аджибадем Сити Клиник ", член на Експертния съвет по кардиология към министерството на опазването на здравето, разяснява тежката пандемична обстановка в България.

Отдавна сме трансферирали прага на толерантност към безхаберието и изкривяването на научните данни. България по един мъчителен за нас път взе участие в един опит, в който ние сме контролна група - групата на неимунизираните. Страната ни ще влезе в научните изявления, без подозрение, с отрицателен отзив. Има голям брой изследвания в историята на медицината, които са прекъснати прибързано, тъй като са толкоз безапелационни данните, че не е етично да се продължава с опита.

Призовавам всички - цялото общество, институциите, жителите, апелирам ви, дано да излезем от този опит! Ясно е, че ще продължим да умираме, да загиваме и това е безусловно неуместно, в случай, че имаме всички вероятни ваксини, които са потвърдили неведнъж при повече от милиард и половина души - с две дози, че има голяма разлика в протичането на болестта - десетократно в интерес на имунизираните.

Вече не е време да се упрекваме взаимно. Трябва да се работи, нацията губи хора!

С Covid-19 сме в демографска злополука. Това е безусловно безконтролно за хората, които разрешават това да продължи да се случва.

Ние сме в голямо усложнение и с леглата, и с сътрудниците, които изнемогват. Смятам, че е време за крути ограничения, които да могат да спасят най-малко част от хората, които биха могли да бъдат избавени. Това е политическо решение, само че аз считам, че в случай че по този начин не престават нещатата, локдаунът, и то цялостният локдаун, е единственото избавление от обстановката. Тъй като ние сега сме тъкмо в такава обстановка, в каквото бяха сътрудниците от Северна Италия и Испания първоначално при започване на пандемията, когато те бяха доста, доста, доста наранени и смъртността при тях беше в действителност голяма. Каквато, за жалост, сега е при нас.

И в действителност е неуместно, че ние имахме инструментариума да предотвратим това, само че не го направихме. Имам възприятието, че живеем в някаква гротеска. Разполагаме с всички ваксини и продължаваме да не взимаме вярното решение.

Надявам се скептиците да повярват на сътрудниците, които са на първа линия

и които са в голямо усложнение, в това число в психическа невъзможност. Когато не можем да помогнем на съответния пациент, ние изпадаме в изтощение, което води до фрустрация и по този начин нареченото прегаряне.

Нека да престанем с претоварването на здравната система, тъй като това към този момент е пагубно освен за пациентите с Covid-19, само че и за останалите, на които към този момент не можем да окажем нужната помощ поради натовареността на медиците.

Вече има данни, че даже в модерните европейски страни има редукция на предстоящата дълготрайност на живота. Не дръзвам да си помисля с какъв брой се е понижила предстоящата дълготрайност на живота в България, откакто мине тази вълна. Чувствам се безумно, по тази причина че нашето общество се оказа опитно зайче от отрицателната страна.

Има масив от данни, който повече от 10 месеца е разполагаем на научната общественост, той е безапелационен - навременната имунизация понижава със 83 до 85% хоспитализациите и с 90% смъртността. Тези данни се повтарят във всички райони на земята. Трябваше да бъде обърнато внимание на безапелационния теоретичен масив от данни и той трябваше настоятелно и систематично да бъде редуциран до съзнанието на хората.

В момента България гори! Нека не се заблуждаваме.

Имаме потребност от бързи и безапелационни ограничения, с цел да спасим най-малко част от популацията - смъртността се подмладява измежду позитивните. Ние сега имаме 4-ма души сред 30 и 40 година интубирани, за жалост единият от тези пациенти е наша неимунизирана колежка. Имаме и различен сътрудник кардиолог, който умря предходната година неимунизиран. Това са двамата ни сътрудници, които разрешиха да бъдат заблудени от подправената информация, от антиваксърството, и за жалост, за единия беше съдбовно. Дано да успеем да спасим другата колежка. Но на фона на 90% имунизирани в нашата болница, тези два случая са показателни.

Това е моето обръщение. Наистина апелирам обществото, апелирам всички жители: помогнете ни, с цел да можем и ние да ви помогнем!

Цялото изявление можете да чуете в

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Рубриката “Анализи ” показва разнообразни гледни точки, не е наложително изразените отзиви да съответстват с публицистичната позиция на “Дневник ”.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР