По-качественото образование води до по-добра квалификация и оттам до по-висок

...
По-качественото образование води до по-добра квалификация и оттам до по-висок
Коментари Харесай

Борисов: Качественото образование води до по-добра квалификация и оттам до по-висок БВП

По-качественото обучение води до по-добра подготовка и оттова до по-висок Брутният вътрешен продукт. Над 700 млн. лв. се заделиха за просветителна инфраструктура. Поели сме ангажимент всяка година да даваме с по 330 млн. лева повече за учителите.

Това съобщи министър председателят Бойко Борисов в Министерски съвет по време на съвещанието на координационното звено по Механизма за взаимна работа на институциите по обгръщане и задържане в просветителната система на деца и възпитаници в наложителна предучилищна и учебна възраст. "Нашата ангажираност е голяма и за първи път образованието го слагаме толкоз в центъра на това, което държавното управление е поело като ангажимент. Тази година в класните стаи се върнаха 2 200 деца. Много направихме, само че освен, че темпът, освен, че задължението, освен че напъните ни не би трябвало да понижават, а тъкмо противоположното – да ги усилваме, да оказваме помощ на учителите. Защото истината е в това - учителят или учителката се запомня за живот. Така че моето наличие тук е да задължа министрите на вътрешните работи, на опазването на здравето, на обществената политика да подкрепят всичко, което би трябвало да се прави, с цел да продължи тази стратегия. Ако имаме претенциите, че сме държавно управление с дълготрайна визия – това е най-яркото доказателство. Резултатите ще дойдат след 10 -11 години, когато всички тези деца, които вървят в този момент на учебно заведение ще завършат гимназия ", безапелационен беше Борисов.

Вицепремиерът Томислав Дончев съобщи, че е належащо активизирането на целия държавен уред в напъните за привличане и задържане на децата в учебно заведение. "Задачата ни не е просто да върнем децата в клас, а да ги задържим там, сподели той и уточни, че главният проблем е обвързван битката с неграмотността, тъй като тя ражда още неначетеност, беднотия и вълнения. Натрупахме едногодишен опит и резултатите са налице ", разкри той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР