По желание на читателите издателство Колибри пуска нов тираж на

...
По желание на читателите издателство Колибри пуска нов тираж на
Коментари Харесай

Пол Остър се завръща по желание на читателите

По предпочитание на читателите издателство Колибри пуска нов тираж на последния разказ на Пол Остър, неговия Opus magnum, озаглавен " 4 3 2 1 ". " Чувствам, че цялостен живот съм чакал, с цел да напиша тази книга. Подготвях се за нея през всичките тези години ", признава огромният американски писател  - романист, стихотворец, преводач, режисьор, ослепителен хроникьор на Ню Йорк. През март 1947 година в Нюарк, Ню Джързи, се ражда Арчибалд Исак Фъргюсън – единственото дете на Роуз и Станли Фъргюсън.

Този един-единствен живот обаче поема по четири паралелни, само че самостоятелни повествователни пътеки. Четирима Фъргюсън, основани от еднакъв генетичен материал, четири момчета, които са едно и също момче, водят четири едновременни и изцяло разнообразни съществувания.

Предизвикателства на ориста, емигрантски несгоди, фамилни превратности и изменничества, обич и изневери, другарства и раздели, буйни юношески увлечения по спорт, книги, музика и секс се менят на фона на обществени разтърсвания и политически интриги. В персоналния живот на всеки един от четиримата Фъргюсън нахлуват силите на бурната и брутална реалност на Съединените щати от средата на предишния век.

Пол Остър е надълбоко обвързван с Бруклин, където основава огромна част от своето творчество. Книгите му, захласнати от тематиките за самотата, подозрението и сътворението, разкриват несъгласията на непрестанно изменящото се американско общество. У нас са издадени едни от най-значимите му творби, в това число дебютната му (мемоарна) творба " Изобретяване на самотата ".  " 4 3 2 1 " е виртуозно конструирана сага, която неслучайно беше номинирана за премията " Ман Букър ". А най-новата книга на писателя, който постоянно е отстоявал ясна гражданска позиция, е есето " Bloodbath Nation ”, чийто фокус е крещящият проблем с насилието в Съединени американски щати и нуждата от съответни регулации по отношение на притежаването на оръжие.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР