По искане на Софийска районна прокуратура Софийски районен съд задържа

...
По искане на Софийска районна прокуратура Софийски районен съд задържа
Коментари Харесай

Има задъжани под стража за разпространение на порнографски материали с деца в интернет

По искане на Софийска районна прокуратура Софийски областен съд задържа под стража двама обвинени за разпространяване на нецензурен материали с деца в интернет пространството. Това се споделя в.
Още по темата
СРС постанови в неделя, 20 ноември, най-тежката мярка за неотклонение - " задържане под стража " по отношение на Л.А. и С.З. 

Прокуратурата напомня, че на 18 ноември 2022 година в София бяха арестувани петима мъже при огромната интервенция, провела се в няколко града в страната. В акцията участваха прокуратурата, Националната следствена работа и ГДБОП, като беше разкрита мрежа за разпространяването на нецензурен материали, за основаването на които са употребявани лица, ненавършили 18-годишна възраст.

Петимата, на които се оповестяват буквите - Л.А., О.Г., И.М., Б.Н. и С.З., са привлечени към наказателна отговорност за това че в гр. София, чрез конфигурирани компютърни стратегии са разпространявали до безграничен кръг консуматори на интернет нецензурен материали - фотоси и видеоклипове, за основаването на които са употребявани лица с неустановена идентичност, които наподобяват като ненавършили 18 годишна възраст.

Образувани са пет досъдебни производства за закононарушения по чл.159, ал.4, т.1, вр. ал.2 от Наказателен кодекс. Петимата обвинени бяха арестувани за период до 72 часа.

На И.М. е наложена мярка " подписка ". Б.Н. е разпитан пред арбитър и му е наложена мярка парична гаранция в размер на 2000 лв.. Предстои да бъде избрана мярката за неотклонение по отношение на О.Г.

При осъществените претърсвания в домовете им са открити и конфискувани голям брой електронни устройства и носители на информация, съдържащи полови подиуми с деца. При претършуване на дома на Л.А. са открити и близо 40 гр. коноп. Той е упрекнат и за държане на наркотични субстанции без съответно позволение - закононарушение по чл.354а, ал.3, т.1 от Наказателен кодекс.

В се споделя, че в неделя, 20.11.2022 година, съдът е почел настояването на Районна прокуратура-Елин Пелин за взимане на ограничения за неотклонение " задържане под стража " по отношение на обвинените С.Г. (на 42 години) и Цв.Г. (на 40 години). Те са привлечени към наказателна отговорност за осъществено закононарушение, което е с изключителна степен на социална заплаха.

В хода на досъдебното произвеждане са събрани доказателства за това, че в жилище в с. Нови Хан, община Елин Пелин, С.Г. и Цв.Г. разпространявали до безграничен кръг консуматори на интернет нецензурен материали - клипове и фотоси, за основаването на които са употребявани лица с неустановена идентичност, очевидно изглеждащи като ненавършили 18-годишна възраст.

За задачата обвиненият С.Г. употребявал портативен компютър и мобилен телефон, чрез конфигурирани стратегии - Bit Torrent клиенти, и посредством профил в е-поща. Неговият брат - обвиненият Цв.Г., правил незаконното действие посредством мобилен телефон и програмата за продан на незабавни известия Telegram.

По делото са осъществени оглед на местопроизшествието, претърсвания и изземвания на материални доказателства, направена е компютърно-техническа експертиза, разпитани са очевидци. Установени са голям брой мултимедийни файлове и файлове с нецензурен изображения на малолетни и малолетни лица. Открити са конфигурирани приложения, употребявани за тяхното разпространяване до други лица.

Съдът одобри доводите на Районна прокуратура-Елин Пелин за съществуване на обосновано съмнение за авторството на незаконното действие. Съществува действителна заплаха обвинените да извършат закононарушение, да осуетят разкриването на обективната истина по делото и да се укрият.

Обвиняемите С.Г. и Цв.Г. са арестувани на 18.11.2022 година в границите на огромна интервенция за откриване на мрежа за разпространяването на нецензурен материали, за основаването на които са употребявани лица, ненавършили 18-годишна възраст. Тя се организира в няколко града в страната с присъединяване на Прокуратурата на Република България, Националната следствена работа и Главна дирекция " Борба с проведена престъпност " на Министерство на вътрешните работи.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР