По искане на Софийска градска прокуратура е взета мярка за

...
По искане на Софийска градска прокуратура е взета мярка за
Коментари Харесай

Задържане под стража за мъжа, застрелял баща си в „Младост1“

По искане на Софийска градска прокуратура е взета мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на М. Р., упрекнат за убийството на татко си.

По искане на Софийска градска прокуратура (СГП) Софийски градски съд (СГС) взе мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на М. Р., упрекнат за това, че на 28.07.2023 година в гр. София, ж.к. „ Младост-1 “, съзнателно умъртвил В. Р. – негов татко, като го прострелял в региона на лявата гърда - закононарушение по член 116, алинея 1, т. 3, предл. 1, вр. член 115 от Наказателен кодекс. С разпореждане на наблюдаващия прокурор в СГП М. Р. беше арестуван за период до 72 часа.

Досъдебното произвеждане е стартирано на 28.07.2023 година в изискванията на необходимост на съображение член 212, алинея 2 от Наказателно-процесуален кодекс с първо деяние по следствието – оглед на местопроизшествието, и се води от Столична дирекция на вътрешните работи под надзора и управлението на СГП.

Съдът показа доводите на прокурора, че са налице задоволително доказателства, които водят до извод за обосновано съмнение за авторството на закононарушението, за което е притеглен обвиненият. Пред съда обвиненият съобщи, че желае по отношение на него да бъде взета мярка за неотклонение „ задържане под стража “. Съдът одобри, че е налице и действителна заплаха от осъществяване на друго закононарушение, заради което дефинира като подобаваща най-тежката мярка за неотклонение.

Определението на съда не е дефинитивно и може да бъде обжалвано пред Софийски апелативен съд.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР