По искане на Районна прокуратура-Ямбол бе взета мярка за неотклонение

...
По искане на Районна прокуратура-Ямбол бе взета мярка за неотклонение
Коментари Харесай

Хванаха въоръжен до зъби в Ямболско

По искане на Районна прокуратура-Ямбол бе взета мярка за неотклонение " задържане под стража " във връзка с А.Д., упрекнат в незаконно държане на огнестрелни оръжия и муниции. Престъплението е осъществено на 27.03.2024 година в село Дражево, обл. Ямбол. То е квалифицирано по чл.339, ал.1 от Наказателен кодекс.

Подробности за незаконното действие оповестиха пред медиите през днешния ден прокурор Мина Грънчарова - административен началник на Районна прокуратура-Ямбол, прокурор Ана Саракостова - зам.-административен началник на Районна прокуратура-Ямбол, комисар Атанас Атанасов - зам.-директор на ОД на МВР-Ямбол, комисар Ваня Щерева - основен проверяващ служител на реда при ОД на МВР-Ямбол и основен контрольор Мирослав Величков - шеф бранш " Криминална полиция “ при ОД на МВР-Ямбол.

Те оповестиха, че нелегално притежаваните огнестрелните оръжия и муниции са открити в автосервиз, благосъстоятелност на обвинения.

В помещението са открити картечен револвер, две пушки, 6 револвера, 2 револвера, противотанков снаряд и голям брой патрони от друг диаметър, както и 20 броя капсул-детонатори, детониращ връв и железни кутии с барут. До реализацията се е стигнало след получена оперативна информация от страна на полицейските чиновници.

Към сегашния миг се работи по всички версии, само че главната е търговия. На място са открити голям брой металообработващи машини и елементи от огнестрелни оръжия, които дават опция за преправянето им или за изтриване на техните фабрични номера.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР