По искане на Районна прокуратура-Плевен, Районен съд-Кнежа определи мярка за

...
По искане на Районна прокуратура-Плевен, Районен съд-Кнежа определи мярка за
Коментари Харесай

Задържан е мъж за отглеждане на марихуана в оранжерия в Кнежа

По искане на Районна прокуратура-Плевен, Районен съд-Кнежа дефинира мярка за неотклонение " Задържане под стража “ по отношение на И.Г., на 63 години, оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

Той е притеглен в качеството на обвинен за това, че през интервала от непостоянен ден до 13.01.2023г., в дом в гр. Кнежа, засадил и отглеждал растения от рода на конопа в нарушаване на откритите в ЗКНВП правила - закононарушение по член 354в, алинея 1 от Наказателен кодекс.

И.Г. е притеглен като обвинен и за това, че от неустановена дата придобил и до 13.01.2023г. в същия дом държал огнестрелно оръжие и муниции, без да има за това съответно позволение - закононарушение по член 339, алинея 1 от Наказателен кодекс.

При осъществените на 13.01.2023 година неотложни първични дейности по следствието - претършуване и изземване в частен дом в гр. Кнежа, населяван от И.Г., са открити и конфискувани общо 166 броя растения от рода на конопа, засадени в пластмасови саксии. При изработен полеви наркотест растенията са реагирали на марихуана. Същите са открити в особено пригодено помещение, вкопано в земята, пригодено като оранжерия за развъждане на растения от рода на конопа. В парцела са открити и конфискувани също едноцевна пневматична пушка, модифицирана за пукотевица с муниции за огнестрелно оръжие, както и муниции.

Действията са осъществени в хода на извършена профилирана полицейска интервенция от чиновници на РУ- Кнежа.

С разпореждане на прокурор в Районна прокуратура-Плевен обвиненият е арестуван за период до 72 часа и е импортирано искане в районен съд - Кнежа за взимане по отношение на него на непрекъсната мярка " Задържане под стража “.

Съдът одобри доводите на Районна прокуратура-Плевен, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано съмнение за авторството на действията от страна на И.Г., както и че е налице действителна заплаха той да извърши закононарушение или да се укрие, заради което постанови по отношение на него най-тежката мярка за неотклонение.

Определението на съда предстои на обжалване.

Разследването продължава под управлението на Районна прокуратура -Плевен от проверяващ служител на реда при районно управление (на МВР) Кнежа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР