По искане на прокуратурата бяха взети ядки от един от

...
По искане на прокуратурата бяха взети ядки от един от
Коментари Харесай

Иван Шишков: Липсва асфалт на още няколко отсечки, започва разследване

По искане на прокуратурата бяха взети ядки от един от секторите на Автомагистрала " Хемус " - от София до Яна. Резултатите са сходни на това, което бях намирал и преди - дебелината на асфалта е сред 20 и 24 см при изискуеми по план 28 см. Започва следствие и ще се търси наказателна отговорност. Това сподели министърът на районното развиване и благоустройството Иван Шишков в ефира на предаването " Твоят ден " по NOVA NEWS.

По думите му инспекции са направени и на пътя от Сливница до кръговото кръстовище в Банкя. " Там асфалтът по план е 22 см, а релано е 17-18 см. Георадар направи тест и на Северната скоростна дъга, а резултатите се чака да излязат до седмица - две. Строителят и надзорът би трябвало да носят отговорност. Държавата като възложител - също. Очевидно ще би трябвало да се създадат съществени поправки ", изясни Шишков.

Според него подробният организационен проект за остатъка на Южната дъга на Околовръстния път е утвърден. А преди две седмици е признат и този за ЛОТ 9 на Автомагистрала " Тракия ". " Всяка седмица отваряме вероятности за развиване на значими инфраструктурни обекти ", уточни Шишков.

Той показа, че е привикнал да работи напрегнат и не отхвърли, че би приел ново предопределение в възможен трети длъжностен кабинет. " Анализът на положението на пътищата не е бил за политическа приложимост, само че резултатите бяха, че се стигна конфликт сред мен и политическа мощ. Аз стопирах да приказвам, тъй като би трябвало да дадем цялостна опция изборите да бъдат равнопоставени. Ако няма постоянен кабинет, ще продължим да работим по ремонтите. Ще създадем по този начин, че да построим автомагистралите по старите цени, с цел да не губи пари страната ", акцентира Шишков.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР