По искане на ПГ БСП за България Конституционният съд ще

...
По искане на ПГ БСП за България Конституционният съд ще
Коментари Харесай

БСП даде на КС Закона за социалните услуги

По искане на ПГ " Българска социалистическа партия за България " Конституционният съд ще би трябвало да се произнесе по Закона за обществените услуги, който бе обнародван още през март 2018 година Народните представители са събрали нужните подписи за настояването до Конституционен съд, увери ръководителят на партията Корнелия Нинова. Тя посочи, че причините за нуждата от изговаряне на съда са изредени на 38 страници. Нинова напомни, че влизането на закона в действие бе отсрочено с половин година и е планувано за 1 юли 2020 година поради зародилите страхове и напрежение.

От Българска социалистическа партия означиха, че елементи от Закона за обществените услуги породиха доста напрежение в българското общество, доста паники и страхове в фамилиите. Нинова означи и многочислените митинги, свързани с някои текстове. " Нека Конституционният съд да каже има ли в закона текстове, които опонират на Конституцията. Това е правовият ред в страната ", означи ръководителят на Българска социалистическа партия.

" Жалбата се основава на всички извършени срещи, диалози, тъжби от неправителствени организации, които стачкуваха срещу закона. Всичко това е систематизирано, вкарано като претекстове и показано на Конституционния съд. Цялото обжалване, сезирането на Конституционния съд ще бъде качено на уеб страницата на съда. Всеки може да се запознае с претекстовете ", посочи ръководителят на парламентарната комисия по взаимоотношение с Неправителствени организации и жалбите на жителите Георги Гьоков. Той изясни, че с произнасянето на Конституционния съд по тематиката най-накрая ще спрат разногласията дали законът дава отговор на Конституцията или не. Народният представител посочи, че желаят изговаряне по целия закон, а освен за обособени текстове от него.

Определени елементи от закона предизвикаха родители да се притеснят за " обичайните български и фамилни полезности ". Необходимостта от закона обаче бе подкрепена от редица неправителствени организации, които показаха, че липсва консолидиране на обществените услуги и обществените заплащания, както и съгласувана работа на обособените системи в поддръжка на фамилията, детето или възрастния човек.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР