По искане на Окръжна прокуратура-Хасково съдът определи мярка за неотклонение

...
По искане на Окръжна прокуратура-Хасково съдът определи мярка за неотклонение
Коментари Харесай

Оставиха в ареста обвиняем за контрабанда на хероин за 88 200 лева

По искане на Окръжна прокуратура-Хасково съдът дефинира мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на С.Д., турски жител.

Той е притеглен като обвинен за това, че на 23.01.2022 година на Граничен контролно-пропусквателен пункт – Капитан Андреево, обл. Хасково, с товарна комбинация – влекач и полуремарке,  без съответно позволение пренесъл през границата на страната от Република Турция в Република България високорисково наркотично вещество – хероин, с общо бруто тегло 0.907 кг и на обща стойност 88 200 лева  – закононарушение по член 242, алинея 2, предл. 1 от Наказателния кодекс.

Според съда е налице обосновано съмнение, че обвиненият е направил закононарушението, за което е притеглен към наказателна отговорност и има заплаха да се укрие. Той не е български жител и няма открита регистрация на територията на страната.

За закононарушението, в което е упрекнат С.Д., законът планува наказване отнемане от независимост от 10 до 15 години и санкция в размер от 100 000 до 200 000 лева

Определението на съда предстои на обжалване или митинг пред Апелативен съд-Пловдив.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР