По искане на британското вътрешно министерство кораб от кралските военноморски

...
По искане на британското вътрешно министерство кораб от кралските военноморски
Коментари Харесай

Британските военноморски сили призовани да съдействат за възпиране на нелегалната миграция през Ламанша 

По искане на английското вътрешно министерство транспортен съд от кралските военноморски сили е квалифициран да патрулира в протока Ламанш, с цел да възпира зачестилите опити на мигранти да го прекосяват с неустойчиви плавателни съдове. Това оповестява през днешния ден печатът във Англия, съобщи Франс прес.

Патрулният транспортен съд "Мърси " може да застъпи на дежурство още през днешния ден, в случай че министърът на защитата Гавин Уилямсън удовлетвори писменото искане на своя сътрудник - вътрешния министър Саджид Джавид.

Корабът е в подготвеност и разполагаем, увери източник от министерството на защитата пред английската организация Прес Асосиейшън.

Впоследствие за задачата може да бъдат употребявани и други военни средства, да вземем за пример въздушно наблюдаване, само че към момента не са завършили полемиките кое министерство да заплаща разноските, настояват редица вестници.

Запитан от Агенция Франс Прес, представител на министерството на защитата сподели единствено, че "нашите въоръжени сили поддържат подготвеност да обезпечат спомагателни средства и професионални съвещания, с цел да подкрепят вътрешното министерство в реакцията на мигрантските плавания " през протока.

Саджид Джавид, който дефинира като огромен проблем идването на мигранти на английските крайбрежия, разгласи в понеделник, че се ускоряват полицейските патрули по английските граници в Ламанша.

Предния ден бе утвърден "засилен проект за дейности " взаимно с Франция, който планува повече патрули, активизиране на битката с контрабандистите и старания за разяснителна работа измежду мигрантите.

По данни на Джавид 539 мигранти са се пробвали да прекосят Ламанша с дребни плавателни съдове през 2018 година, 80 на 100 от тях - през последното тримесечие, а 230 - единствено през декември.

Зачестилите опити за пресичане на Ламанша са изключително рискови заради натоварения трафик, мощните течения и ниската температура на водата, отбелязва Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР