По инициатива на Районна прокуратура – Кюстендил се проведе симулативен

...
По инициатива на Районна прокуратура – Кюстендил се проведе симулативен
Коментари Харесай

Кюстендилски ученици с участие в симулативен процес по обвинение за управление на МПС след употреба на наркотици

По самодейност на Районна прокуратура – Кюстендил се организира привиден правосъден развой с присъединяване на възпитаници от гимназиални класове от учебните заведения в града и доброволци към съвета по наркотични субстанции към Община Кюстендил.

Събитието се организира в границите на Деня на отворените порти в Районните съд и прокуратура в гр. Кюстендил.

Децата влязоха в функциите на арбитър и правосъдни заседатели, прокурор, обвиняем и юрист, полицейски чиновници, очевидци и движимости лица.

Предметът на делото, което се разглеждаше в правосъдното съвещание, е ръководство на МПС от малолетно лице след приложимост на наркотични субстанции – марихуана и екстази. Подсъдимият е карал автомобила на родителите си без удостоверение за ръководство, като провокирал случай с потърпевшо куче, разхождано от собственичката си.

Пред съда той пледира почтен, като съобщи, че е изпушил една цигара марихуана в Нидерландия, където същата е позволена. Що се отнася до кучето, той добави, че „ то единствено се е нахвърлило върху автомобила “.

Заместник-административният началник на Районен съд – Кюстендил арбитър Светослав Петров направлява правосъдния състав, а районният прокурор Албена Разсолкова и нейните заместници Радостина Стоянова и Крум Крумов бяха ментори на прокурора, юриста и очевидците в симулативния развой по делото.

След приключването на правосъдното разследване съдът прочете присъдата си, като призна подсъдимия за отговорен в закононарушение по член 343б, алинея 3 от Наказателен кодекс и му наложи наказване от 8 месеца „ отнемане от независимост “ с 3-годишен изпитателен период и отнемане от правото да ръководи МПС за период от 8 месеца.

Гост на симулативния развой бе митническият чиновник Ива Тодорова, шеф бранш „ Борба с наркотрафика “. Тя разяснява пред учениците заплахите, които крие използването на така наречен божествен газ и даде образец със страни, където в резултат на това всяко трето дете развива невропатия. Вниманието на децата беше заострено и върху рисковете от използването на марихуана, която все по - постоянно се примесва със синтетични опиати.

В. Василев

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР