По инициатива на НАТО за засилване на мерките за сигурност

...
По инициатива на НАТО за засилване на мерките за сигурност
Коментари Харесай

НАТО ще проведе серия от военни учения в България и други балкански страни

По самодейност на НАТО за усилване на ограниченията за сигурност в Югоизточна Европа и Черноморския район през май и юни 2019 година на териториите на България, Румъния, Унгария, Хърватия, Словения и Северна Македония ще се проведат серия от национални и многонационални военни учения, които са свързани между тях. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата.
В интервала от 26 май до 28 юни 2019 година на територията на нашата страна ще се проведат учения, в които ще вземат участие военнослужещи, щабове и военни формирования с щатно въоръжение, снаряжение и бойна техника от въоръжените сили на България, Съединени американски щати, Англия, Украйна, Гърция, Северна Македония, Канада и Италия. В тях ще се включат до 6000 (шест хиляди) души, до 1200 единици сухопътна техника и въоръжение и до 80 военни въздухоплавателни средства.
Ученията се организират в осъществяване на „ Споразумението сред държавното управление на Република България и държавното управление на Съединените американски щати (САЩ) за съдействие в региона на защитата ”, „ Плана за подготовка на Въоръжените сили на Република България през 2019 година ” и „ Плана за взаимна българо-американска подготовка в страната и в чужбина през 2019 година ”.
Преминаването през и пребиваването на територията на нашата страна с невоенен темперамент на съюзнически и задгранични въоръжени сили по отношение на провеждането на ученията е позволено с решение на държавното управление, признато на съвещание на 24 април 2019 година
Общото обмисляне на ученията се прави под управлението на командващия на Сухопътните войски на Съединени американски щати в Европа взаимно със страните - домакини. Ръководството и контролът на ученията ще се реализират от многонационална конструкция, която ще бъде ситуирана в гр. Графенвьор, Германия.
В региона на българо-американското оборудване на Учебен полигон „ Ново село ” под управлението на Съвместното командване на силите ще бъде развърната национална конструкция, която ще реализира общото управление и контрола на ученията на територията на нашата страна и ще координира присъединяване на Въоръжените сили на Република България в обвързваните учения и структури отвън територията на страната. Директор на националната конструкция за управление и надзор на учението ще бъде генерал-майор Иван Лалов – заместник-командващ на Съвместното командване на силите.
Участието в тези учения е израз на съюзна решителност, единодушие и взаимна ангажираност към сигурността в Черноморския район. Целта е рационализиране на оперативните качества и реализиране на съгласуемост във войските на национално и съюзническо равнище, настояват още от ведомството.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР