По инициатива на Начално училище (НУ) Кольо Ганчев“ и с

...
По инициатива на Начално училище (НУ) Кольо Ганчев“ и с
Коментари Харесай

Старозагорци отбелязаха 177 години от рождението на Кольо Ганчев

По самодейност на Начално учебно заведение (НУ) „ Кольо Ганчев “ и с поддръжката на община Стара Загора поданици на едноименния квартала, членове на квартала, носещ името на революционера Кольо Ганчев, членове на читалището и ученици на учебното заведение се събраха пред паметника на фамозния старозагорец в парк " Пети октомври " във връзка 177-годишнината от рождението. 
Живота и делото на революционера, сподвижник на Левски, уредник и участник в Старозагорското въстание през 1875-а напомни директорката на учебното заведение Галина Петкова.
„ Кольо Ганчев е персона, която старозагорци почитат и почитат. Неговият живот и дело са образец за нас “, добави тя.
На честването участваха Иванка Сотирова, заместник-кмет по обучение, опазване на здравето и обществени действия, Мария Динева, ръководител на общинския съвет, общински съветници от Вътрешна македонска революционна организация.
В ритуала взе участие Общинският духов оркестър, а ученици на НУ „ Кольо Ганчев “ описаха за живота и делото на патрона си. Стихове за родината рецитираха малчуганите от Детска градина N 11 „ Загоре “. Цветя и венци на благодарност бяха поднесени от Община Стара Загора и Общински съвет - Стара Загора, Вътрешна македонска революционна организация, жители на квартала, възпитаници и учители в символ на поклонение пред подвига на революционера. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР