По инициатива на министъра на образованието и науката проф. Галин

...
По инициатива на министъра на образованието и науката проф. Галин
Коментари Харесай

В МОН бе открита класна стая, в която деца ще изучават редица предмети

По самодейност на министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков за първи път в институцията се провежда „ Класна стая в МОН “ .

Второкласници от едно от първите новаторски учебни заведения Седмо „ Свети Седмочисленици “, бяха посетители на ведомството и имаха интердисциплинарен урок на тематика „ Зимни празници от националния календар “.

Министър Цоков подсети, че ученето може да се случва на всяко място и задачата на самодейността е да потвърди това.

„ За нас е изключително значимо освен да се учите добре, само че и да бъдете щастливи и все по-любопитни и по-търсещи. Искам да заздравим връзката сред хората, които работят в министерството и тези, към които са ориентирани всичките ни старания – децата “.

Класният началник Мая Андасорова съобщи, че в края на предходната година са били извършени два урока в етнографския и един в археологическия музей .

„ Всичко това покачва интереса и ангажираността на децата “.

Символичната класната стая, само че с същински нови чинове за учениците , бе обособена във фоайето на МОН , пред портрета на Иван Вазов. Урокът им обединяваше задания от разнообразни предметни области – родинознание, български език и литература , математика, музика, изобразително изкуство, технологии и предприемачество. Осигурена бе и интерактивна дъска , на която бяха презентирани съществени моменти от урока, а децата имаха опция да пишат и вземат решение задания .

Урокът включваше и четене на текстове, свързани с Международния фолклорен фестивал „ Сурва “ – Перник ‘2024 “, установяване на типа и присъщите им особености, както и отговор на въпроси от наличието им. Малките възпитаници търсеха думи с правописни особености , ревизираха и доказваха правописа им. Децата изчисляваха от какъв брой години се провежда карнавалът и прилагаха математическите си познания при решение на на практика проблеми за изработка на кукерска маска и рамка за фотография.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР