По инициатива на министъра на икономиката и индустрията Никола Стоянов

...
По инициатива на министъра на икономиката и индустрията Никола Стоянов
Коментари Харесай

Седем работни групи към министъра на икономиката и индустрията подготвят спешни мерки за подобряване на икономическата среда у нас

По самодейност на министъра на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов от през днешния ден започват седем работни групи, които включват специалисти от министерството, представители на работодателите и синдикатите, както и на Националното съдружие на общините.

Целта е да бъде разпознат пакет от ограничения във всички предпочитани области, които да бъдат признати от институциите и да облекчат работата на икономическите субекти.

Темите са разграничени в следните посоки:

Мерки за справяне с нарасналите цени на природния газ, горивата и електроенергията;

Мерки за възстановяване на бизнес средата;

Мерки за възстановяване на капиталовата среда;

Мерки за възстановяване на външноикономическата политика на страната;

Мерки за поощряване развиването на индустриалните паркове в България;

Мерки свързани със Зеления преход;

Мерки за цифровата промяна на българските компании.

„ Целта ни е да сме оптимално бързи и до 3 седмици да имаме пакет от незабавни ограничения във всяка област, които да предложим за приемане “, съобщи министър Стоянов при пускане на работните групи. Той добави, че при вярна организация за къс интервал от време могат да бъдат свършени задания, които са били отлагани с години. За намирането на най-верните решения всички тематики ще се разискват оперативно с бизнеса, синдикатите, общините и Българска академия на науките.

Министърът на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов показа тези седем предпочитани области още при встъпването си в служба, като тематиките бяха разисквани и детайлизирани взаимно с работодателите, синдикатите, общините и Българска академия на науките. Всяка от групите ще бъде оперативно ръководена от отраслов заместник-министър, а в хода на работата ще бъдат обсъждани и всички други оферти и проблеми, които бизнесът сложи.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР