По инициатива на голямата община на Истанбул в близките дни

...
По инициатива на голямата община на Истанбул в близките дни
Коментари Харесай

Истанбулската голяма община - с инициативи срещу насилието в обществото

По самодейност на огромната община на Истанбул в околните дни следва да бъде открит нови дом за подслоняване на дами, потърпевши или застрашени от домашно принуждение.

Това уточни ръководителят на отдела за обществени действия и битка с наркоманията към огромната община на Истанбул Явуз Салтък в изявление пред участниците в проведените за 15.ти.път Дни на колцентровете/ Call Center/ в Турция.

По думите му в общината са създадени планове за увеличението на домове от този вид.

" Специално място в активността на общината заемат грижите за дамите и децата, застрашени или подложени на домашно принуждение. Главна задача е опазването на техния и на децата им живот и здраве, да им създадем трудова претовареност. Работим интензивно против всевъзможни форми на принуждение, както във връзка с възрастните хора и на жителите с увреждания, по този начин и против насилието по отношение на животните. Целта е да се превърнем в община, която поставя другарски грижи за живота на жителите от всички категории и възрасти. С встъпването в служба на новия кмет Екрем Имамоглу развихме нова визия ", сподели Явуз Салтък.

По думите му колцентровете в Турция са получили доста необятно разпространяване. Благодарение на тях общинарите откликват по-бързо на потребностите на хората.

Инициатива на общината е тъй наречените Истанбулкарт, с която жителите с ниски приходи имат опция да пазарят по-евтино в избрани магазини. Освен това на притежателите се обезпечава от време на време и избрана парична помощ. На младоженци с ниски приходи се обезпечава помощ за закупуване на мебелировка, мебели.

Инициатива на общината е и обезпечаването на помощ на тези, които са се преселили в Истанбул от други области, само че желаят да се върнат по родните си места в границите на плана " противоположна миграция ".

Според общинския представител Явуз Салтък изключително сериозен проблем за Истанбул са мигрантите, които се водят на доклад към Дирекцията за миграция в границите на турското вътрешно министерство.

" В мегаполиса Истанбул живеят близо два милиона мигранти. Истанбулската огромна община също би трябвало да има думата, когато става дума за решаването на техните проблеми.Този въпрос заемаше място и в предизборните ни обещания. Работим интензивно за осъществяване на проблемите, отнасящи се до мигрантите в границите на общината ", сподели Салтък. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР