По информация от Главна дирекция Гранична полиция от 24 февруари

...
По информация от Главна дирекция Гранична полиция от 24 февруари
Коментари Харесай

Гранична полиция: До днес на всички пунктове на българо-румънската граница в България са влезли 25 000 украински граждани

По информация от Главна дирекция " Гранична полиция " от 24 февруари до през днешния ден на всички пунктове на българо-румънската граница в България са влезнали близо 25000 украински жители.

На границата са подадени 73 молби за филантропична протекция.

Гражданите на Украйна имат право на безвизово влизане в Р. България и право на престояване 90-дневен престой в границите на всеки 6-месечен интервал в Република България.

Срокът може да бъде удължен по филантропични аргументи, свързани с изключителни условия, според член 27, алинея 2 от Закона за чужденците в Република България.

Украинските жители, които желаят да продължат безвизовия си престой в България, могат да подадат заявление в дирекция " Миграция " преди приключването на позволения период на престояване по силата на безвизовия режим. Бланка на заявката се получава на място или се попълня авансово, като се изтегля от интернет страницата на дирекцията.

Гражданите на Украйна, които желаят да получат интернационална протекция (статут на емигрант или филантропичен статут), могат да подадат заявление в поделенията на Държавната организация за бежанците при Министерския съвет, пред органите на дирекция " Миграция " и Главна дирекция " Гранична полиция ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР