По информация на Португалския институт за морето и атмосферата на

...
По информация на Португалския институт за морето и атмосферата на
Коментари Харесай

Силна буря и ветрове до 120 км в час в Португалия


По информация на Португалския институт за морето и атмосферата на 21 декември се чака през територията на страната да премине бурята Фабиен , придружена от мощни превалявания и ветрове . На места скоростта на ветровете може да доближи 120 км в час . Очаква се и мощно неспокойствие по цялото продължение на атлантическото крайбрежие на страната, предизвестява Министерство на външните работи.

Португалската Национална работа за изключителни обстановки и гражданска отбрана предлага в това число: да се карат моторни транспортни средства с нараснало внимание и понижена скорост, да не се минава през наводнени зони, заради заплаха от проваляне в дупки на пътната настилка или открити отводнителни шахти; жителите да демонстрират нараснало внимание при прекосяване през пространства с дървета заради заплаха от рухване на клони и дървета; да се демонстрира нараснало внимание при прекосяване по крайбрежните речни и океански региони и по опция да се заобикаля прекосяването и престоя в тези зони заради заплаха от заливането им; да не се практикува състезателен лов на риба, водни спортове и разходки по крайбрежието, в това число отбягване паркирането на коли наоколо до крайбрежието.

Препоръчва се българските жители в Португалия да съблюдават прецизно изброените предохранителни ограничения и да бъдат изключително деликатни към положението на метеорологичната конюнктура, както и да съблюдават прецизно съответните инструкции на португалските управляващи.

Актуална информация за положението и прогнозите за развиването на метеорологичната конюнктура може да бъде открита на интернет-страниците на: Португалския институт за морето и атмосферата и Национална работа за изключителни обстановки и гражданска отбрана.

Телефонът за незабавни случаи в Португалия е 112 . Дежурният телефон за незабавни случаи на българското посолство в Португалия е +351 933 611 337 .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР