По-голямата част от германците оценяват положително дългосрочната дейност на Ангела

...
По-голямата част от германците оценяват положително дългосрочната дейност на Ангела
Коментари Харесай

Народна любов! Германците харесват Меркел като канцлер

По-голямата част от германците правят оценка позитивно дълготрайната активност на Ангела Меркел като канцлер на Федерална република Германия. Това се потвърждава от резултатите от изследване, представено от АРД.

В изследването, извършено от 2 до 4 август, са взели участие 1312 души на възраст над 18 години. Според него 75% от интервюираните считат, че през последните 16 години Меркел се е посочила като умен канцлер. В същото време единствено 20% от жителите на Федерална Република Германия показаха противоположната позиция.

Освен това, както откриха социолозите, 78% от интервюираните споделиха, че Меркел е много способен политик, 77% я нарекоха мощен водач, а 71% считат, че актуалният началник на немското държавно управление заслужава доверие.

Новият немски канцлер ще бъде избран от резултатите от изборите за Бундестаг, които ще се проведат на 26 септември. Ръководителят на държавното управление ще бъде номиниран от партията, която ще завоюва най-вече гласове и ще управлява обединението.

Понастоящем Зелените отстъпват по известност на блока на Християндемократическия и Християнско -социалния съюз. Социалдемократическата партия на Германия е на трето място.

Кандидатът за канцлер от Християндемократическия съюз (ХДС) е Армин Лашет, от Зелените - Аналена Бербок, от Социалдемократическата партия на Германия (СПД) - Олаф Шолц.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР