По-голямата част от българите няма да се ваксинират срещу Ковид-19,

...
По-голямата част от българите няма да се ваксинират срещу Ковид-19,
Коментари Харесай

Прочут роден психолог вещае голям обрат, свързан с К-19

По-голямата част от българите няма да се имунизират против Ковид-19, сочат социологически изследвания .

Това обаче ще се промени, както се промени и отношението ни към ковид, твърди психологът Росен Йорданов.

Според Росен Йорданов сега отношението към имунизацията за ковид на по-голямата част от българите е по-скоро скептично и това може да бъде обяснено като паника от бъдещето.

"Това е типично за нашето държание. Типично за нашата народопсихология е да се снишим, да изчакаме, да сме недоверчиви към измененията ", изясни Росен Йорданов.

Според психолога неналичието на доверие в престижите в действителност е в основата на нерационалното ни държание по отношение на имунизирането.

"Общо взето, доверието при нас е "един непосредствен ми сподели “, т.е. обществената отдалеченост е тип меродавност, а не доверието в науката ", разяснява още той.

Росен Йорданов е безапелационен, че с появяването на персоналния образец публичните настройки "за “ и "против “ имунизирането против Ковид19 ще се трансформират.

"Вероятно ще се случи същото като тезата с съществуването на зараза. В началото имаше едни 40% които не имаха вяра, че въобще има вирус.

В момента тази групичка внезапно понижа, тъй като всеки един се е сблъсквал с непосредствен или прочут ", добави психологът.

Самият Йорданов споделя, че ще се имунизира, а дали множеството от нас ще трансформират мнението си, ще стане ясно в околните месеци.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР