По-голяма роля за България в региона и НАТО и нуждата

...
По-голяма роля за България в региона и НАТО и нуждата
Коментари Харесай

България заслужава по-голяма роля в региона и НАТО, смята американски генерал

По-голяма роля за България в района и НАТО и потребността Съединени американски щати да извърнат повече внимание в Югоизточна Европа предложи американският генералот запаса Джоузеф Ралстън. Като висш главнокомандващ на Обединените въоръжени сили на НАТО в Европа през 2003 година той следи приемането на България в НАТО. Днес Ралстън получи почетното звание „ Доктор хонорис идея “ на Военна академия „ Г.С. Раковски “.

Б "ългария ще има по-голяма роля в района. Купуването от Турция на съветски ракетни системи и американската възбрана към турските водачи до подготвителните им стратегии, са единствено два от образците за новите връзки. От десетилетия Турция е била мощен съдружник на НАТО в интервенциите. Тези решения на президента Ердоган обаче обтягат връзките на Съединени американски щати с Турция. Затова виждам увеличаващото се стратегическо значение на България като член на НАТО и сътрудник със Съединени американски щати. Много ще бъде желано то страната ви в идващите години. Сигурен съм, че България ще се оправи с това предизвикателство “, сподели Ралстън пред БНР.

Генералът би предложил американската администрация да обърне внимание на Югоизточна Европа. София е един от регионите, който изпитва най- съществени закани след Руската интервенция в Грузия и анексирането на Крим.

„ Целта на президента Путин е ясна – намаляване на трансатлантическата връзка сред Съединени американски щати и НАТО. Като някогашен водач, аз съм изключително удовлетворен, че България избра Ф-16 за модернизацията на Военновъздушните си сили. Изборът би дал опция на въоръжените ви сили да опазят българската територия, ще усили оперативността ви със силите на други държани като Словакия, Румъния, Гърция. И доста ще усили груповите благоприятни условия на Алианса да възпират Русия. Модернизацията на всеки член е значима “, счита Джоузеф Ралстън и напомни, че Съединени американски щати са вложили в Европа 16,5 милиарда $ в допълнение за европейски начинания за прекъсване на съветските дейности. А 5,9 милиарда $ се възнамеряват за 2020 година. "Това включва спомагателни въоръжени сили, екипировка, образование, инфраструктура. България е включена ", сподели Джоузеф Ралстън.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР