По думите ѝ хората все по-често разпознават престъпните намерения, преустановяват

...
По думите ѝ хората все по-често разпознават престъпните намерения, преустановяват
Коментари Харесай

Ало измамници удариха на камък в Русенско


По думите ѝ хората все по-често разпознават незаконните планове, преустановяват връзката с причинителите, не стават тяхна жертва и търсят подпомагане от органите на реда на тел. 112.

Най-често жертви на сходни схеми са възрастните хора. Затова е належащо и техните близки постоянно да им напомнят разпоредбите, които би трябвало да се съблюдават в сходна обстановка, молят още от полицията.

От Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Русе осведомят и за една от последните прилагани схеми за телефонна машинация от началото на годината. В схемата измамникът се показва за чиновник на електроразпределително или на водоснабително сдружение. След това коментира на жертвата, че има проблем с инсталацията, като се постанова да бъдат сменени разнообразни елементи, или има проблеми със заплащането на месечните сметки. Целта е да се сътвори усещане, че позвъняването е измамливо. Когато жертвата се убеди в това, прекратява връзката. Малко по-късно нарушителят още веднъж се обажда на същия телефонен номер и изяснява на жертвата, че е набелязана от измамници. След това сюжетът продължава по познатата скица - с псевдополицейска акция за залавяне на телефонни измамници, като е нужна крупна сума пари и полезности, които да бъдат като стръв за нарушителите.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР