По думите й, борбата с корупцията не е еднократен акт,

...
По думите й, борбата с корупцията не е еднократен акт,
Коментари Харесай

Министърът на правосъдието в оставка Надежда Йорданова: Тежестта на корупцията е по-малка

По думите й, битката с корупцията не е еднократен акт, тя изисква старания, тя не е пиар акции и арести, тя е повече бистрота. 

В България се диша по-леко, тежестта на корупцията е по-малка, сподели по бТВ министърът на правораздаването в оставка Надежда Йорданова.

Според нея, по някои значими въпроси ръководството загуби движение. Развитието на процесите демонстрира, че измежду аргументите е една " тиха опозиция " от страна на разнообразни членове и представители на съдружните сътрудници. Когато антикорупционното законодателство влезе в Народното събрание (НС), Има Такъв Народ стопираха да идват в Народното събрание, сподели Йорданова.

По мотив на втория годишен доклад за върховенството на закона в Европейски Съюз, Йорданова сподели, че за следващ път стигаме до сърцевината на казуса - успеваемостта на работата на прокуратурата. Трябва да има ефикасен механизъм за носене на отговорност от страна на основния прокурор. Каквото и да приказва Гешев, прокуратурата на Република България е пирамидална структура; на върха й е основният прокурор, уточни Йорданова. Всяка стъпка да търсим повече отчетност минава през доста борби, сподели тя. 

Надежда Йорданова означи, че се работи по законопроект за следствие и търсене на отговорност на основния прокурор. По проект той би трябвало да е настоящ през идната година, само че разискванията с Венецианската комисия би трябвало да стартират в този момент.

По мотив на проблема със фотосите, за които се твърди, че са от спалнята на някогашния министър председател Бойко Борисов, Йорданова уточни, че Гешев дължи отчетност на Народно събрание, но вчера се е случило противоположното. Имаше следващ отвод да се отговори на точни и ясни въпрос. Не излиза наяве петорна експертиза ли има или пет обособени експертизи, съобщи Надежда Йорданова.

Какъв Висш съдебен съвет ще имаме през идващите пет години е проблем, който Народното събрание би трябвало да реши. Разговори за личен състав на държавно управление към този миг няма, сподели Йорданова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР