По думите на премиера в оставка по отношение на част

...
По думите на премиера в оставка по отношение на част
Коментари Харесай

Денков подозира неговите министри Стоянов и Йоловски, щяло да има сянка върху честността на вота

По думите на премиера в оставка във връзка с част от назначенията на регионалните дирекции и във връзка с локалните избори двамата минстри са изгубили доверието му
Очаквам министрите на вътрешните работи и на електронното ръководство Калин Стоянов и Александър Йоловски да не останат в служебното държавно управление, в случай че останат, ще значи сянка върху честността на изборите. Това разяснява пред публицисти министър председателят в оставка Николай Денков, откакто взе участие в тържественото отбелязване на влизането на България в Шенген по въздух и вода.

По думите му поотношение на част от назначенията на регионалните дирекции и във връзка с локалните избори министрите на вътрешните работи и на електронното управление са изгубили доверието му.

Ако министър Стоянов остане на поста, това би хвърлило сериозна сянка върху честността на изборите, имам аргументи да го кажа, сподели министър председателят. Винаги съм казвал положителни думи във връзка с работата във връзка с Шенген. Искам да подчертая, че в екипа му има още много хора, които свършиха доста добра работа, изясни той, представен от Българска телеграфна агенция.

Миналата седмица помолих за локалните избори да се направи една информация до каква степен се е водила битка с пазаруването на гласове. Отговорът, който получих от една от службите, беше: " Все едно, че нямаше избори ". С други думи, нищо не е опитано да се направи в битката против пазаруването на гласове, разяснява Николай Денков.

Вчера претендентът за длъжностен министър председател Димитър Главчев заяви, че ще беседва с доста хора в отговор на въпрос дали би поканил министъра на вътрешните работи в оставка Калин Стоянов в служебния кабинет. Не знам обаче дали пък няма укор, че и той е политическо лице, сподели тогава той и добави, че Калин Стоянов е специалист в региона, такива има и други.

Изненадаха ме опитите да се каже, че Димитър Главчев няма връзка с ГЕРБ, това е неуместно, разяснява през днешния ден Николай Денков във връзка претендента за длъжностен министър-председател. Разчитам, че той има своя престиж и ще направи състав на кабинет, който не буди подозрение за едни почтени избори. Честните избори няма по какъв начин да се проведат с хора, на които няма доверие, а някои са изгубили това доверие, добави министър председателят в оставка.

Трябва да се обединим още веднъж, аз ще направя всичко допустимо да оказа помощ да идващия министър-председател по най-бързия метод страната да продължи по пътя на промените, добави Денков. Нямаме определени членове на антикорупционната комисия, нямаме работещ антикорупционен орган, тъй като работата на Народното събрание от януари до момента в тази област спря. Трябва да се върнем на пистата на промените, в случай че желаеме да има доверие към България, сподели още министър председателят в оставка.

Ще направя всичко допустимо, с цел да може служебното държавно управление да се образува, сподели Денков. Той посочи, че Димитър Главчев не го е търсил.

Според него процесите, които видяхме през последните два месеца, още веднъж слагат въпроса накъде ще се развива България.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР