По думите на министъра на правосъдието Крум Зарков бързото разглеждане

...
По думите на министъра на правосъдието Крум Зарков бързото разглеждане
Коментари Харесай

Закров каза възможен ли е кабинет на ГЕРБ, ДПС и БСП

По думите на министъра на правораздаването Крум Зарков бързото разглеждане и отменяне от правната комисия в Народното събрание на ветото на президента върху измененията в Изборния кодекс демонстрира, че преобладаващата коалиция – „ конюнктурната, хартиената “ се готви за избори. Той разяснява тематиката в предаването „ Защо, господин министър? “ на бТВ.

„ Нови избори не са целесъобразни. Вакуумът на парламент е рисков, защото не могат да се вземат в точния момент нужните решения и в този смисъл е по-добре да има настоящ парламент, само че с цел да има смисъл от него би трябвало да прави верните неща “, добави Зарков. Той означи забавянето по приемането на законопроектите по Плана за възобновяване, без което не можем да получим средствата по втория транш.
-->
Според Зарков кабинет на ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия не е вероятен. Мисля че тази коалиция няма потенциал да ръководи и нямам доверие това да се случи, уточни той.

Във връзка с оферти от него механизъм за надзор на основния прокурор, Крум Зарков уточни, че тези законови промени би трябвало да бъдат факт и ще станат факт, тъй като „ другояче продължаваме да се влачим на опашката на Европа “. Този закон не е реалност до момента, тъй като „ всеки се тормози, че като внесе подобен закон, основният прокурор ще му се ядоса, ще бъде залят с помии, против него ще се основат компромати и най-после нищо няма да стане “. Зарков добави, че от 2008 година насам този закон е трябвало да бъде реалност, само че в никакъв случай не се е случвал, тъй като политическата класа изпитва боязън от това, че основният прокурор ще намерения, че ще е против него персонално и ще се ядоса.

Източник: БТА
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР