По думите му в него има 4 хипотези, които позволяват

...
По думите му в него има 4 хипотези, които позволяват
Коментари Харесай

Адемов за Пазарджик: Трябват промени в закона

По думите му в него има 4 хипотези, които разрешават на лекарите в тези комисии да си създадат отказ, те обаче не касаят други членове или ръководител, заяви NOVA.

Според Закона за здравето няма спор на ползи на членовете на ТЕЛК – Пазарджик, които са освидетелствали ръководителите си и шефа на болничното заведение. Това изясни в предаването „ Здравей, България ” някогашният обществен министър и сегашен ръководител на обществената комисия в парламента д-р Хасан Адемов.

По думите му в него има 4 хипотези, които разрешават на лекарите в тези комисии да си създадат отказ. Те обаче не касаят други членове или ръководител.

„ В момента в България работят 74 ТЕЛК-ове, които са към държавни и общински лечебни заведения. В тези комисии работят хора с приета лекарска компетентност и с най-малко 5 години стаж. Всеки ТЕЛК има ръководител и най-малко двама членове ”, изясни доктор Адемов.

Той добави, че тези лекари са в трудово-правни връзки с шефа на лечебното заведения. А хората, които желаят да се явят на ТЕЛК в избран град би трябвало да имат непрекъснат или сегашен адрес в района от 3 месеца. „ Трябва да си гражданин или да имаш непрекъснат или сегашен адрес. Второ – би трябвало да имаш набор от документи, които ги предоставяш в районната картотека по здравна експертиза към РЗИ ”, сподели още някогашният обществен министър.

А с цел да се прекратят сходни практики може да се одобряват и промени в закона. „ Възможно е към 4-те хипотези да се прибавят и тези, които станаха настоящи. Всеки един депутат може да ги внесе. Министерството на здравеопазването е в правото си да направи тези промени ”, заключи Хасан Адемов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР