По думите му са върнали центъра за взимане на решения

...
По думите му са върнали центъра за взимане на решения
Коментари Харесай

Гълъб Донев отчете дейността на кабинета и призова: Не мачкайте хората, те са държавата

По думите му са върнали центъра за взимане на решения там, където му е мястото - в България.

" Мислете за хората. Те са хората, не мачкайте и не пречупвайте хората. Този модел на отношение на работи. Политическата надменност е демоде и безполезна ", прикани министър председателят.

Отчетността е главен принцип на положителното ръководство, за жалост това условие се подценява, съобщи още Гълъб Донев. Той добави, че подобен доклад не е юридически от постоянно държавно управление от 2009 година

По думите му изборите през април са минали умерено и транспарантно. Министерство на вътрешните работи се оправи сполучливо с явлението пазаруване на гласове, съобщи Донев.  Образовани са 151 досъдебни производства. За първи път е извършено и видеонаблюдение на изборния развой според признатите промени в Наказателния кодекс.

Служебният министър председател изброи подхванатите ограничения за контролиране на цените и регистрира, че темпът на инфлацията от септември 2022 до март 2023 година е спадна с 4,7%. Прогнозата на месец май е инфлацията да бъде под 10%, сподели той.

Очаквайте детайлности!

Служебният министър председател Гълъб Донев регистрира активността на кабинета си за интервала 3-ти февруари - 5-и юни. Откритото съвещание на Министерския съвет започна час преди номинираният за министър председател учен Николай Денков да връчи изпълнен мандат на президента Румен Радев.

Поради поредицата от изключителни парламентарни избори кабинетът " Донев " ръководи страната от август предходната година в две служебни държавни управления, като при второто бе направена смяна само на министъра на културата.

Основната функционалност на всяко служебно държавно управление е да провежда парламентарния избор, само че поради продължителността на обстановката без постоянен кабинет държавното управление на Гълъб Донев се наложи да взема решение бюджетните въпроси. След като в края на предходната година самият Донев се пошегува, че прави бюджет " перо по перо ", страната ни влезе в 2023 година в изискванията на удължителен закон на бюджета от 2022 година. Въпреки поръчката, че упорства за недостиг от три %, държавното управление " Донев " реши в Народното събрание да бъде импортиран Закон за държавния бюджет за 2023 година, създаден на база настоящо законодателство. Предложеният бюджет 2023 година е с недостиг от 6,4% от брутния вътрешен артикул, който в номинално изражение съставлява съвсем 12 милиарда лв..

Водещата комисия в Народното събрание по този начин и не стартира работа по текстовете, което принуди служебният кабинет да предложи ново удължение на миналогодишния бюджет. Иначе - това е вторият път, когато Гълъб Донев провежда отчитане на работата на служебното държавно управление. При първия доклад той съобщи, че той е бил много кондензиран с обстоятелства, с резултати, които демонстрират и най-добре могат да обрисуват активността на служебното държавно управление през миналите шест месеца.

По време на съвещание на държавното управление на 23 май Гълъб Донев заяви, че най-големият триумф на служебното държавно управление мъчно може да се регистрира в протоколно решение. По думите му служебният кабинет ръководи страната в режим на нормалност, предвидимост и успокоение, което е изглеждало скучно на моменти. " От друга страна - заниманието, което предлага играта на въртележка, върви с уточнението, че е допустимо да загубиш равновесие, внимание и добра видимост за детайлите ", сподели Гълъб Донев. Според него същото се отнася и за политическата въртележка. Той изрази вяра, че участниците ще имат постоянен вестибуларен уред.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР