По думите му проблемът не е в парите за пътищата,

...
По думите му проблемът не е в парите за пътищата,
Коментари Харесай

Гроздан Караджов: Управлявящата коалиция не е в състояние да взима решения

По думите му казусът не е в парите за пътищата, а фокусът на дебата е в това да се разреши на АПИ да си прави работата. " По стичане на исторически условия АПИ е в един капан, това е една правна несигурност- не е ясно дали в случай че не разпишат нови възлагания, ръководителите на АПИ няма да влязат в пандиза. Или по-скоро има доста огромна възможност това да стане по този начин ", разяснява министърът.

Като не се разписват възлагания, няма нито един сменен знак или мантинела, разясни той. По молба на министъра депутатите Има Такъв Народ са внесли ново предложение за решение, в което са изчистени пари, заплащания и всевъзможни усложняващи проблема условия.

" Искаме просто Народно събрание да даде опция на АПИ да си прави работата, другояче хората питат къде е страната, за какво не кърпи дупките, за какво не си асфлатира пътищата ", акцентира Караджов.

Министърът изясни, че става дума за контракти за настоящ ремонт и поддръжка на пътища, които са подписани за сумата от 711 млн. лева, а възлаганията по тях надвишават 3.3 милиарда лева " Това е задоволителна причина те да бъдат прекъснати и през днешния ден не можем да разпореждаме, а и напълно скоро изтичат периодите, с които те са били съкратени "
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР