По думите му премиерът е търсил възможност да направи така,

...
По думите му премиерът е търсил възможност да направи така,
Коментари Харесай

Митов: Готов съм да бъда министър, Главчев говори първо с мен, имам пълна подкрепа от Борисов

По думите му министър председателят е търсил опция да направи по този начин, че да подсигурява ясно външна политика, опряна на явен проевропейски и проатлантически профил на човек, който сигурно ще следва сходен вид политика.

Служебният министър председател се обади първо на мен, съветвал съм се с водача на партията, получих цялостна поддръжка от Борисов, посочи Митов, представен от Българска телеграфна агенция, и добави, че е подготвен да поеме поста.

Той означи, че е отчаян от сътрудниците си от ПП-ДБ, тъй като " логиката на техните изявления следва напълно логиката на президента Радев ".

" С измененията в Конституцията логиката за сформиране на служебни държавни управления беше изменена. Тя зависи напълно от министър-председателя. Ролята на президента е друга. Главчев би трябвало да търси поддръжка от партиите в Народното събрание. ПП-ДБ трябваше да защитят конституционните промени ", разяснява още Митов и добави:

" Ако президентът реши да подпише указа, умерено може да кажем, че ГЕРБ поема отговорност за външната политика на страната, само че постът не ми е самоцел ".

По думите на Митов това ще е тест за политическата и външнополитическата ориентировка на президента, а аргументът, че се заплашва подготовката на изборите в чужбина, в случай че се назначи партиен министър, е безразсъден.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР