По думите му идеалният вариант за тях е отоплението на

...
По думите му идеалният вариант за тях е отоплението на
Коментари Харесай

Министър Росен Христов: Всички битови потребители трябва да са еднакво защитени

По думите му идеалният вид за тях е отоплението на газ, парно и електрическа енергия да бъде почти на една цена

Всички битови консуматори би трябвало да са еднообразно предпазени. Това сподели служебният министър на енергетиката Росен Христов по време на днешното му чуване в Народното събрание в отговор на въпрос дали би трябвало да има обезщетения и за високата цена на природния газ или " таван " на цената на синьото гориво. По думите му идеалният вид за битовите консуматори е отоплението на газ, парно и електрическа енергия да бъде почти на една цена, тъй че да не се постанова те да влагат в съоръжение, което коства хиляди левове, с цел да минават от един източник към различен.

Как да се структурират тези обезщетения и до каква степен са нужни е въпрос на решение и благоприятни условия на бюджетните средства, добави министър Христов. Според него чисто стратегически и обществено би трябвало всички консуматори да са еднообразно предпазени.

Преминаването на електрическа енергия провокира по-голяма консумация и натоварва електроразпределителната мрежа, което също е фактор, който би трябвало да се заобикаля, добави служебният енергиен министър.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР