По думите му ГЕРБ просто не искат да се извършат

...
По думите му ГЕРБ просто не искат да се извършат
Коментари Харесай

Политологът Св. Малинов: Недостойно поведение на ГЕРБ, правят вну...

По думите му ГЕРБ просто не желаят да се извършат промените, които оферират от ПП-ДБ.

 

Часове преди връчването на първия мандат от президента Румен Радев сътрудниците в ръководството ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ свикаха среднощни конференции и си сложиха ултиматуми. От ГЕРБ оповестиха, че дават период на ПП-ДБ до 12 часа през днешния ден, с цел да покажат, че имат предпочитание да споделят властта. В противоположен случай Мария Габриел съобщи, че ще върне на президента празна директория за държавно управление, а вторият мандат няма да бъде подсилен. „ Продължаваме промяната – Демократична България “ показаха, че са сюрпризирани от оповестеното, защото са били съгласни от ГЕРБ да получат повече места в Министерския съвет. Според втората по мощ група в Народното събрание проблем са се оказали не министрите, а подписването на съдружно съглашение.

 

„ Има връщане обратно, че в последния миг преговорният екип е предложил да остане сегашния състав на Министерския съвет, което беше непрекъснатото недоволство от ГЕРБ. Редно беше да се усили наличието на ГЕРБ, защото кабинетът не подхожда на политическите действителности. Сега от ГЕРБ сами се отхвърлиха от места в държавно управление, след което излизат и споделят, че желаят равнопоставеност “, добави той.

 

„ Беше импортиран звук в системата. Резултатът е явен. Предсрочни избори няма да има. Правителство ще има. Сега ще разберем дали работи посолството. В такова състояние сме, че не можем да разстройваме южния фалнг на НАТО “, уточни проф. Михаил Константинов, някогашен шеф на „ Информационно обслужване “.

 

„ Оставката на сегашния министър председател беше гласувана единомислещо от ГЕРБ. Всички гласоподаваха за тази оставка. Сега има несъгласие, че доста бързо била подадена. Няма значение по кое време е подадена, а по кое време е гласувана. Има вътрешно несъгласие в ГЕРБ. От една страна я гласоподават единомислещо, а по-късно се сърдят, че е подадена рано. Това, което се случи, са придвижвания, които не са ясни. Вероятно посланието на ГЕРБ е към членовете на партията, които се усещат афектирани от това, което става. Посланията на ПП-ДБ са към гласоподавателите им, които се усещат предадени “, добави той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР