По думите му България е потърсила съдействие от партньорските служби

...
По думите му България е потърсила съдействие от партньорските служби
Коментари Харесай

Демерджиев за бомбените заплахи: Водещата версия е за хибридна атака от Русия

По думите му България е потърсила подпомагане от партньорските служби в Европа и Съединени американски щати, които работят по установяването на източника на тези закани: " Източниците на офанзива и методите са едни и същи. Партньорските служби в Европа и Съединени американски щати са сигнализирани и работят по определяне на източника ". 

Заплахите идват от имейли, регистрирани в мрежата на Гугъл. " Само американските служби могат да открият източника, тъй като Гугъл е тяхна отговорност. Редица европейски страни са изправени сега пред същото. Водещата версия е, че става въпрос за хибридна офанзива, обвързвана с Русия ", сподели вътрешният министър. 

Попитан има ли протокол за деяние, откакто всички учебни заведения реагираха по друг метод - едни прекъснаха занятия за часове, други за през целия ден, министърът изясни, че има. До   дни обаче ще има смяната в протокола , с цел да може по-лесно да се преценя по кое време има действителна опасност:  

" Има протокол и той се съблюдава. Точно това поражда проблеми, защото той е от 2000 година. Свиквам междуведомствена работна група, която да прегледа протокола и да се актуализират действителните рискове преди да се пристъпи към евакуация на учебни заведения, летища или други обекти от инфраструктурата ".

На въпрос дали заканите са свързани с идните след дни предварителни парламентарни избори, Демереджиев отговори, че не вижда такава връзка.

Тази заран сигнали за бомбени закани бяха отправени към десетки учебни заведения в София, Плевен, Сливен и Бургас, а преди ден близо 50 учебни заведения в София, Бургас и Варна също получиха сигнали за взривни устройства.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР