По досъдебното производство предстои назначаване на съдебно-медицинска и балистична експертизи,

...
По досъдебното производство предстои назначаване на съдебно-медицинска и балистична експертизи,
Коментари Харесай

Прокуратурата С Извънредно Съобщение За Смъртта На Шефа На Кат-Казанлък

По досъдебното произвеждане следва назначение на съдебно-медицинска и балистична експертизи, събиране на гласни и писмени доказателства и други дейности за определяне на цялостната фактическа конюнктура. На местопроизшествието са Дичо Атанасов, областен прокурор на гр. Стара Загора, и Таня Димитрова, областен прокурор на гр. Казанлък. По-късно криминалисти след осъществяване на нужните експертизи потвърдиха, че служителят на реда се е самоубил с персоналното си оръжие. Трупът е бил в персоналния му автомобил мерцедес, а гибелта е настъпила вследствие огнестрелна рана, заяви шефът ОД на Министерство на вътрешните работи Стара Загора ст. комисар Георги Хаджиев, който пътува към мястото. Според някои от първичните версии за случая, Тодор Николов е липсващ дружно и със служебното си оръжие.

Селото е в потрес от новината са гибелта му. Кметът Михаил Янушев дефинира починалия Тодор Николов като добър човек: " Това е в действителност огромна покруса и това, което сега разбрах, че се е случило. Беше човек харизматичен, който би оказал помощ на всеки един и е помагал и в това време беше огромен експерт в своята работа ", съобщи той, представен от БНР. По-рано през днешния ден шефът на полицията в Стара Загора старши комисар Георги Хаджиев отхвърли версията за връзка сред изгубването на начаника на " Пътна полиция " и разпитите през седмицата на негов зависещ от бранш " Вътрешна сигурност ": " Колегите от " Вътрешна сигурност " работиха по документиране на закононарушение и осъществяване на процесуално-следствени дейности за заличаване и разваляне. Тук не става въпрос за корупционно закононарушение или престъпение по работа. Точно заради тази причина не бих желал да върша каквато и да е връзка сред двата случая ".

Старши комисар Георги Хаджиев изясни по-рано: " Вчера сътрудниците от районно управление (на МВР) Казанлък са обходили безусловно всички направления, за които ние имаме данни вероятно, че могат да бъдат посетени от сътрудника. Предстои през днешния ден да бъдат планувани и в допълнение извършени издирвателни мероприятия. Ще бъдат тествани безусловно всички камери на входовете и изходите на град Казанлък. Последната информация, която имаме, е един извършен диалог през вчерашния ден към 16.20 часа. Оттогава и трите телефона, за които ние имаме информация, са изключени. Ще бъдат тествани безусловно всички направления по придвижването и на неговия автомобил ". Беше образуван действен щаб, който организира издирвателни дейности незабавно след подадения от сестрата на Тодор Николов сигнал за изгубването му в сряда. Липсват служебното оръжие – револвер " Макаров " и персоналният автомобил на Николов. Мобилните му телефони са изключени, съобщи шефът на полицията в Стара Загора старши комисар Георги Хаджиев. Днес следва да бъдат прегледани записите от видеокамери от основни места в Казанлък и региона.

Нямаше данни Николов да е напуснал страната. Тодор Николов е в системата на Министерство на вътрешните работи повече от 10 години. Няма процедура обаче служителите на реда да минават през психотестове. Това се прави единствено при назначението им на работа, разясни комисар Хаджиев: " На психопреглед се минава, когато се постъпва на работа в Министерство на вътрешните работи. Нямаме такива периодически прегледи. Ние имаме психолог в Областната дирекция и когато се постанова, не е никакъв проблем психологът да отиде и да беседва. Включително сега вървят и стратегии за борене на напрежението измежду чиновниците ". Комисар Хаджиев отхвърли версията да има връзка сред изгубването на началника на Пътната полиция и разпитите по-рано тази седмица на негов зависещ от бранш " Вътрешна сигурност ". Дни преди изгубването Тодор Николов е споделил, че има проблеми със сърцето и му предстоят по-сериозни прегледи. Сигналът в полицията за изгубването на Николов е подаден от сестра му. За момента няма данни за закононарушение, обясниха източници от Министерство на вътрешните работи.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР