По досъдебно производство на Районна прокуратура-Хасково – Териториално отделение-Харманли е

...
По досъдебно производство на Районна прокуратура-Хасково – Териториално отделение-Харманли е
Коментари Харесай

Осъдиха мъж за съхраняване на излезли от употреба автомобили на нерегламентирано място

По досъдебно произвеждане на Районна прокуратура-Хасково – Териториално отделение-Харманли е наказан Д.С., на 56 година

Той е приет за отговорен за това, че в интервала от 09.03.2020 година до 14.08.2020 година в с. Свирково, обл. Хасково,  управлявал рискови боклуци – 30 излезли от приложимост коли не по открития ред. Д.С. не спазил минимални механически условия към площадките за събиране и запазване на излезлите от приложимост моторни транспортни средства, а точно да са с непропусклива повърхнина, да разполагат със уреди за събиране на разливи, утаители и уреди за обезмасляване, както и с нужните такива за отнасяне на води, в това число и на дъждовни.

Престъплението е квалифицирано по член 353в алинея 1 от Наказателния кодекс.

Обвиняемият е признал виновността си. По съглашение, утвърдено от Районен съд-Харманли, на Д.С е наложено наказване „ пробация “ със следните ограничения – наложителна регистрация по сегашен адрес за период от 6 месеца с честота на явяване и сключване на наказания пред пробационния чиновник два пъти седмично, както и наложителни периодически срещи с пробационен чиновник за период от 6 месеца.

Районна прокуратура-Хасково ще уведоми Регионална инспекция за опазване на околната среда, гр. Хасково, за предприемане на дейности по подготвеност за унищожаване на излезлите от приложимост коли.

Определението на съда е дефинитивно.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР