По-добро планиране на дейностите, свързани с обновяване, поддръжка и управление

...
По-добро планиране на дейностите, свързани с обновяване, поддръжка и управление
Коментари Харесай

МОН и МЕУ ще си партнират за дигитализиране на обучението и намаляване на административната тежест

По-добро обмисляне на дейностите, свързани с възобновяване, поддръжка и ръководство на осведомителните запаси в системата на обучение науката. Това бе съществена тематика на среща сред министъра на образованието и науката проф. и министъра на електронното управление , оповестяват от пресцентъра на МОН.

Двамата разискаха и опцията за по-оперативно координиране на е-проектите, които са в ход.

“Сред главните цели на екипа на МОН е понижаване на административната тежест в целия бранш и се надявам да набележим дружно и ограничения за внедряване на повече цифрови решения в този развой ”, акцентира проф. Цоков.

По думите е доста значима и експертизата на МЕУ в процеса на внедряване на повече нововъведения в обучителния развой. Той подчертава и че анализът на положението на институцията демонстрира, че до този миг не е имало нужната съгласуваност сред двете администрации. “Сега е моментът да променим това и да работим като екип, с цел да реализираме и по-бързи резултати в тази толкоз значима област за цялото общество ”, акцентира проф..

Министър Йоловски увери проф. Цоков, че екипът му може да помогне с съвещания и даване на спецификации за съоръжение, както и за реализиране на по-добри пазарни условия при закупуване на осведомителни технологии. “Ще обменяме положителни практики, ще си партнираме в името на нашите деца ”, сподели министър Йоловски.

В срещата участваха и зам.-министър Наталия Митева, основният секретар на МОН Албена Михайлова и началникът на кабинета на министъра Наталия Михалевска.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР